ahmet türk un kursude kürtçe konuşması

independence
24 $ubat tarihinde, dtp’nin meclisteki grup toplantisinda, dillerin karde$liginden ve zenginliginden bahsederek "bu sebeple de bu bolumden sonraki konu$mami kurtce yapmaya cali$acagim" diyerek konu$masina kurtce devam etmi$tir. ahmet turk’un bu hareketinden sonra trt3 yayini kesti.

mesele ne dillerin zenginligidir, ne de dillerin karde$ligi. mesele turkiye buyuk millet meclisinin catisinin altina kurtceyi sokarak kurdistan ve benzeri hayallere bir adim daha yakla$maktir. kendi savunmalarina gore "ba$bakan trt 6’nin acili$inda kurtce konu$urken bir $ey olmuyor da biz kendi dilimiz olan kurtceyi konu$urken mi sorun oluyor?" $eklindedir.

eh be karde$im, ba$bakan daha ingilizceyi bilmiyor ki kurtceyi nereden bilsin. ogrettiler 4/5 kelime, ba$bakan da bunlari soyledi cikti ekrana da. ustelik bildigim kadari ile bu konu$mayi da mecliste degil, makaminda yapti.

ahmet turk her zaman ki bildigimiz ahmet turk yine.
elma sekeriiii
trt $e$ acıldıysa eger, devlet eliyle bi kanalda kürtce demecler verilip yayın yapılabiliyorsa bu demektir ki onların varlıgına ve diline önem verip saygı gösteriyoruz.
o halde dillerin kardesliginden bahseden bu adamı susturmak ne diye?

ya $e$ tv acılmayacaktı sonsuza dek onların varlıgı göz ardı edilecekti, veyahut o adama orda konu$ma fırsatı verilecekti.

canım hükümetim, acılıyo musun kapanıyo musun?? bi ona karar vermelisin önce.
independence
meclisin kurallari vardir, bu kurallar icerisinde mecliste konu$ulabilecek tek dilin resmi dil oldugu, yani turkce oldugu da bariz $ekilde vurgulanmi$tir. bunyesinde tek kurt milletvekili barindiran parti dtp midir ki her $ey dtp ve milletvekillerinin ba$inin altindan cikmaktadir? dtp milletvekilleri haricinde diger kurt milletvekillerinin kaci kursude kurtce konu$maya kalki$ti bugune kadar.

ahmet turk’un kursude kurtce konu$masina izin veriyorsan, leyla zana’nin da kurtce milletvekilligi yemini etmesine izin verecektin o zaman. kurtce konu$ulmasina izin veriyorsan merve kavakci’nin turbanla meclise giri$ine de izin verecektin o zaman.

kimsenin kurt varligini reddettigi ve kurtceyi yok saydigi yok. nasil ki biz kurtceyi ve kurt varligini reddetmiyoruz, tam aksine ic ice ya$amayi biliyor ve buyuk bir memnuniyetle kabulleniyorsak, kendisini kurt irkina ait olan insanlarin temsilcisi olarak nitelendiren insanlar da bu ulkenin topraklari dahilinde ya$adiklari surece bu ulkenin kanunlarini gormezden gelemezler. kim oluyorsun da turkiye cumhuriyeti topraklarinda turkiye cumhuriyetinin anayasasinda harfi harfine belirtilmi$ olan kanunlari milletvekili kimligine ragmen gormezden gelip cigneyebiliyorsun?

dillerin zenginligiymi$, dillerin karde$ligiymi$. sadece kurtce mi konu oldugu zaman bu karde$lik ve zenginlik cikiyor ortaya? azerice, zazaca, lazca? bunlardan ne haber? herkes meclis kursusunde diledigi dilde konu$sun, kimse bir bok anlamasin o zaman? super fikir degil mi?

ahmet turk milletvekilidir ve tum milleti temsil eder(ne yazik ki), bu durumda da tum milletin anlayabilecegi dilde konu$mak zaruretindedir. turkiye cumhuriyetinde ya$ayan tum kurt vatanda$larimiz turkceyi bilir, ama turkiye cumhuriyeti topraklarinda ya$ayan tum turkler kurtce bilmezler, bilemezler. bu durumda tipki tum diger milletvekilleri gibi ahmet turk de bana, bize hitap etmelidir, belli bir kesime degil.

adam anamiza sovse haberimiz olmayacak.
independence
mahkeme bu konu ile alakali ahmet turk’u yargilamayarak siyasi partiler kanununa gore bu bir suc degildir $eklinde karar verdi ve soru$turmaya gerek yok diyerek davayi kapatti. yani $u andan itibaren dileyen herkes mecliste kursuye cikarak kurtce konu$abilir.

ne guzel bir $ey.

trt3 meclisten canli yaptigi yayini kesiyor ahmet turk meclis icerisinde turkceden ba$ka bir dil kullanilmasi yasaktir hukmune kar$i geldi diye, mahkeme ise bu bir suc degildir diyerek ahmet turk’un bu davrani$ini soru$turmaya gerek yok diyerek bir nevi savundu.
akhillius
dönen dalaverenin habercisi işte. ama kimse gene bir şey yapmıcak. nedeni apacık ortadadır ama kimsenin dili varmaz söylemeye. gel arkadaş gel benim babam korudu bu vatanı terör itlerinden ama iki tane buşabakan satacak. gel sende al gel.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol