tunceli de evlere beyaz eşya dağıtılması

independence
once gida, sonra komur, $imdi de beyaz e$ya.

ah secim, sen nelere kadirsin. tunceli’de ihtiyaci olan evlere(oyle soyleniyor) valilik tarafindan beyaz e$ya dagitilmaya ba$lanmi$. hem de oyle az buz bir $eyler degil. firinindan buzdolabina, televizyonundan uydu antenine, cama$ir makinesinden bilgisayara kadar aklina gelecek hemen hemen her $ey. kafami kurcalayan $ey neden bu dagitimin tunceli’de yapildigidir. sanki i$in icerisinde dogu halkina cici gozukup dogudaki belediyeleri dtp’nin elinden almak gibi bir plan varmi$ $eklinde du$undurtuyor insana. yerel secimler bittiginde tum bu e$yalari dagitilan evlerden geri toplarlarsa $a$irmayin, ben $a$irmayacagim zira. ben artik her $eyi bekler oldum bu ulkede.
independence
ysk’nun dur demesine ragmen valilik tarafindan bir sure daha devam eden ru$vet dagitimi.

evet, bunun adi resmen ru$vettir, ba$ka bir isim bulabilen varsa buyursun soylesin. bu ru$vettir, devlet eli ile dagitilan ve vatanda$in parasinin kullanildigi bir ru$vet dagitim sistemidir bu, otesi yok.

benim vergimi alip tunceli’de ki gariban insanin oyuna ipotek koyabilmek adina yapilan bir ru$vet dagitimi. ben vergimi elektrik yol su olsun bana geri donsun diye veriyorum, hukumet benim vergimi suyu olmayan koye cama$ir makinesi vermek icin, elektrigi olmayan koye buzdolabi vermek icin kullaniyor. e senin vermi$ oldugun buzdolabinin icerisine bu vatanda$ ne koyacak, o buzdolabini hangi elektrik ile cali$tiracak?

ya cama$ir makineleri? hangi detarjanla, hangi suyla, hangi elektrik ile cali$tirilacak o cama$ir makineleri? adamin uzerine giymeye bir $eyi yok ki, car$afi yorgani yok ki, neyini yikayacak o makinede? makineyi vermeden once icerisini doldurabilmesi icin i$ yaratsana sen adama, acligini onlesene, sefaletini onlesene. buzdolabinin icini acip yazin serinleyecek mi bu vatanda$ sevgili ba$bakanim? o cografyada hava zaten yazin bile serindir, klima niyetine buzdolabi dagitmana hic gerek yok. bo$ cama$ir makinesinin motorunun sesinde raks mi edecek bu vatanda$? ne yapacak verdigin tum o mallari ve neden secimlere 1 ay kala, 15 gun kala bir anda yardimsever bir hukumet oluverdin ve neden tunceli?

istatistiklere gore okuma orani en yuksek olan ilimiz tunceliymi$, yani yanli$ bir hedef o ilimiz. tunceli insani mal mi da senin planini anlamayacak, o kadar onursuz mu da oyunu cama$ir makinesine buzdolabina satacak. e adam bilmiyor mu secimden sonra neler olacagini, ayni sefaletin belki de daha fazla bir $ekilde devam edecegini?

yanli$ planlar bunlar, cirkin bir siyaset. sefaletin uzerinden prim saglamak cok yaki$iksiz bir davrani$. her $eyden once insanlarin onurunu ayaklar altina almaktan ote bir $ey degil.

senin gorevin elektrikli ev e$yasi dagitmak degil elektrigi olmayan bir koye. senin gorevin oradaki insani bu e$yaya muhtac hale getirmemek, oradaki insanin kendi ba$ina bu e$yayi alabilmesini saglamak.

secimlerden sonra tum bu e$yalar geri istenirse zerre $a$irmam, dogal kar$ilarim. ulkede $a$irabilecegimiz bir $ey bile birakmadiniz artik. her $ey siradanla$ti, tum siyasi cirkinlikleriniz bile $a$irtmiyor artik bizleri.
elma sekeriiii
madem sen sosyal devletsin, madem sen hırlısını hırsızını yoksulunu fakirini her bi haltını dü$ünüyorsun, madem sen hayırseversin, madem sen allah muhammetten bahsediyorsun, o zaman bu yaptıgın "iyilikleri" sen secim zamanları dı$ında da yapacaksın. kimseye duyurmadan devam edeceksin "yardımlarına". tüm türkiye’nin gözüne "bak ben neler yapıyorum!" edasında soka soka degil... bu yardım degil. sömürü.

sen bu’sun hükümetim, sen yalancısın. insanların fakirligiyle dalga geciyorsun.

ananızı da alın gidin ba$bakanım...lütfen.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol