başbakanın kahraman gibi karşılanması

independence
dun davos zirvesinde israil cumhurba$kani simon peres’e kar$i soyledikleri ve zirveyi terk etmesi sebebi ile, ba4bakan yurda dondugu anda bir kahramancasina kar$ilandi. binlerce insan havalimaninin onune akin etti, yollarina cicekler dokuldu ve hep bir agizdan recep tayyip erdogan kutlandi.

bilen bilir kendisinden zerre hazetmem. ne kendisinden ne de icraatlarindan ama dun oyle bir atak yapti ki ben ve benim gibi kendisinden hic hazetmeyen insanlar bile bir anlik hayranlik duydular kendisine. babam bile "ho$uma gitti ama yaptigi, ba$kasi olsa el pence divan dururdu" dedi. bu ani hayranlik oyle bir duruma geldi ki yurt genelinde, bugun secim olsa akp iktidari birak %47 lik bir oy orani ile olmasini, eminim %80 lere varan bir oy potansiyeli ile kazanirdi.

once $unu belirtelim. ba$bakanin yaptigi, hicbir diplomatik nezaket kuralina uymaz. ulke liderlerinin duygularina yenik du$up bu $ekilde ciki$lar yapma luksu yoktur. ulke liderlerinin mahalle kabadayisi gibi davranma luksu yoktur. ulke liderleri bulunduklari ortamlarda ulkelerini temsil ederler, $ahislarinin duygularinin ve du$uncelerinin onemi yoktur. yaptiklari her $ey ulkeleri ile alakalidir ve yine yaptiklari her $ey ulkeleri ile anilir, $ahislari ile degil. kisacasi ba$bakanin soyledikleri ve sergiledigi tavir normalde kesinlikle olmamasi gereken $eyledir.

ama bir de madalyonun oteki yuzune bakalim.

biz turk milletiyiz. diplomasiden falan anlamayiz. anlasak bile her zaman buna ayak uyduramayiz. kanimiz deli akar bizim, akdeniz insaniyiz. nesiller boyu sava$ meydanlarinda cirit atmi$ bir irkin temsilcileriyiz. genetigimizde var asilik, kural tanimazlik. ba$bakanin da kanindaki bu genler bir anda ustun gen oldu ve eminim ki iyi de oldu. en azindan artik uluslararasi kamuoyu biliyor ki, bir turk ba$bakanina ukalaca ve yuksek sesle kounu$uldugu taktirde, o ki$i kar$isindaki bireyi itin gotune sokup cikartmaksizin orada bekletir. ve yine artik muhtemelen uluslararasi kamuoyu biliyor ki turk yonetiminin kimseye eyvallahi yoktur, gerektigi yerde gerektigi zaman adamin emdigi sutu burnundan getirir.

guzel oldu lafin ozu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol