sorun israil değil israil i yönetenler

independence
ozellikle gazze’ye yapilan alcakca saldirilar ve bolgede gercekle$en israil katliamindan sonra, dunya genelinde israil aleyhine buyuk gosteriler yapilakta. tum israil’e belalar okunuyor, $arkicilar $arkilarinda, yazarlar ko$e yazilarinda ya da kitaplarinda israil’i yerin dibine batiriyor, bir an once alevler icerisinde yansin diye temennilerde bulunuyor. tum bu yapilanlarin samimiyetine %100 inanmiyorum her $eyden once, $arkilari dinlensin, yazilari okunsun diye du$unenler her zaman populer olan $eyler uzerinden hareket ederler ki $u siralar en populer olan konu bilindigi gibi israil gazze konusu.

ba$likta da belirtmi$im, mesele bizzatihi israil’in kendisi degil, halki degil, yahudiler israil halki degil, tum mesele israil’i yonetenlerin insanliktan nasibini almami$ bireyler olmasi. kendi penceremizden yakla$tigimiz taktirde bu durumun pkk sebebi ile tum kurtlerden nefret etmekten ote bir yani yok, yani kulliyen yanli$. ha $imdi sen dersen ki "o yonetenleri de o halk secmedi mi birader?" diye, evet o halk secti ama kallip insanlari katletsinler diye secmedi, kalkip bebekleri bombalasinlar diye secmedi, israil’i daha ya$anabilir bir yer haline getirmek icin secti. sen bana boyle bir ornek verirsen ben de sana "akp’den 7/24 $ikayet eden bizler secmedik mi akp’yi?" derim, gotunun ustune oturacak dermanin kalmaz.

israil yonetiminin $erefsizliklerinden oturu israil halkini suclamak, yahudileri du$man bilmek hatta onlari insan sinifina koymamak gibi denyoluklar yapmanin hicbir anlami yok. yahudiler de sen kadar ben kadar insan, kim oluyorsun da sirf dinleri sebebi ile bu ki$ileri insan sinifindan ayri tutabiliyorsun? adamlarin kafasi senden benden iyi basiyor ticarete, kabullen bunu, aklini cali$tir sen ustun ol, zengin ol, birak o zaman onlar senin icin senin onlara soylediklerini soylesinler. ama hukumetlerin hatali kararlarini halklara baglama, insanliktan cikma.

ortada cok buyuk bir sorun oldugu a$ikar. dunden bugune degi$mez bir israil politikasidir katliamlar, sava$lar, silahli mudahaleler. israil’in igrenc politikalari sebebi ile halkindan cikartma hincini. pkk’nin teroru sebebi ile kurtlerin topundan tiksinmiyorsan(ki var aslinda oyle denyolar da) israil hukumetlerinin kararlarindan sebeple yahudilerden ifade isteme.

salakla$ma lan!
elma sekeriiii
kapı kom$umuz yahudi. israil’in yaptıgı katliamdan rahatsızlar. merhabalarını esirgediklerini görmedim. yaglı kazıkların üstüne oturtulası ki$iler onlar degil, ba$kaları.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol