israil in gazze ye başlattığı kara harekatı

0 /
elma sekeriiii
yazık filistin’e, çok yazık.


ortadogu’da kıyım ya$anıyor, allah’ın belası amerika kendi i$ine gelen $eylere höd söd yapıp racon keserken i$ine gelmeyen hiç bir $eyle geleneksel olarak ilgilenmemekte ısrarlı.

21yy’dayız, küresel olarak insan haklarının üst düzeylerinde oldugumuz söylenmekte, ve bir yerlerde hala insanlar ölmekte...
ölüyorum,
ölüyorsun,
ölüyor...

angelus
israil in gazze nin iç kısımlarına girdikçe filistinlilerin israil kuvvetlerinin eline vermesini umduğum harekattır.
independence
avrupa birligi donem ba$kani cek cumhuriyeti sozcusune gore "bu bir saldiri degil savunma amacli bir harekat ve kendilerini $a$irtmami$". fransa ise harekati kinayan ilk ulke oldu.
set me free
savunma,kendi toprağına yapılan harekata karşı koymak demektir.saldırı,işgal amaçlı olsun ya da olmasın bir başka ülkenin toprağına müdahale etmektir.ya o dönem başkanı olacak zat bu kavramları bilmemezliğe vuruyor ya da gazze zaten israil in toprağı(!) biz bunu bilmiyoruz.
with all my love
bununla kalsa ya...
havadan da baslatmisti bu harekatin aynindan. n’oldu? istedigi sayida adam mi ölmedi? yoksa istedigi daha cirkefli seylerdi de bi de karadan mi deneyim dedi. bu isler zevk meselesi tabii, nereden cani isterse oradan basliyor,baslatiliyor.. ee? sirada nereden baslayacak bir harekat olacak peki? korkarim yakinda.
with all my love
dünyanin dört bir yanindan gelen esefle kınama protestolari - londra, amsterdam, berlin, ankara, istanbul - bu ülkeyi degil durdurmak, yapmakta oldugu katliamin siddetini daha da artiriyor adeta.
independence
bu harekat kar$isinda aslinda turkiye’nin yapmasi gereken $ey, 24 saat icerisinde harekatin son bulmamasi durumunda turkiye’nin de taraf olmasi gerekliligidir. askeri anlamda olmasa bile siyasi anlamda artik turkiye, filistin leyhine taraf olup konumunu israil’e belli etmelidir. madem bolgenin en guclu ulkesiyiz, gucumuzu bu gibi durumlarda caydirici bir etken olarak kullanmak durumundayiz.

yineliyorum, askeri anlamda degil, siyasi anlamda. nota vermek olur, diplomatik ili$kileri dondurmak olur, ticari ili$kileri dondurmak olur vs.
watersky
bunun bir saldırı olmadığı sadece savunma amaçlı olduğu söyleniyor bazıları tarafından.bu kadar saf değilsiniz ama işinize geldiği gibi davranmak hoşunuza gidiyor.kendinizi saf,salak olarak göstermekten zevk alıyorsunuz herhalde.
independence
israil bugun bir okul vurdu. $imdiden olu sayisi 55. olu sayisinin artmasindan endi$e ediliyor.

bu yazilar yeter sanirim. uzerine bir $ey yazmak gelmiyor icimden.
mitili
olan yine cocuklara oluyor. filistin insan haklari merkezi’nin yaptigi aciklamaya gore 599 -belki daha da fazla- olunun 133’u cocuk. ulan o cocuklarin hangisi teror orgutu uyesi?
with all my love
minicik yavrularin hedef alinmasi gözü dönmüslügün resmi degil midir ki? o nasil bir gözdür ki bu derece dönebiliyor. bize "gözün çiksin" demekten baska da bir sey birakmiyor bu durumda zaten.
independence
gundemden yava$ yava$ du$meye ba$lasa da gazze’de olenlerin sayisinda bir du$u$ yok, her gun sivil kayilari ya$aniyor gazze’de. nihayet bugun birle$mi$ milletler’de ate$kes cagrisinda bulundu ancak israil vah$etine ara vermeksizin devam ediyor. $artli ate$kese sicak yakla$mi$ olmalarina ragmen saldirilarina ara vermediler, fransa cumhurba$kaninin arabuluculuguna ragmen, misir’in arabuluculuguna ragmen vah$etlerine ara vermediler. ne kadar cok insan oldurursek o kadar iyi gozu ile bakiyor olmalilar bu katliama.
independence
olu sayisi 900 e yakla$mi$, yarali sayisi 5000 civari. ki bu yaralilarin 500 e yakini agir yaraki. amerika’nin ate$kes cagrisi da bir i$e yaramadi, ya da amerika ate$kes cagrisini yaparken el altindan da "harekata devam edin, biz arkanizdayiz" dedi.

bu dunya cok kirli bir dunya. cocuklarin kani yerde degil, damarlarindayken lazim.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol