27 aralık 2008 israil füze saldırısı

independence
israil, hamas ile ateşkesin sona ermesinden bir hafta sonra, bugün düzenlediği hava saldırısında, gazze kenti ile civarındaki güvenlik noktalarını hedef aldı.

israil uçaklarıyla helikopterlerinin en az 30 füze fırlattıkları bildirilirken, hedef alınan noktaların yerleşim birimlerinin içinde yer alması ve hamas’a ait bir polis karakolunun mezuniyet töreni sırasında vurulması ölü sayısının artmasına neden oldu. saldırılarda tespit edilebildiği kadarıyla en az 195 kişi öldü, 250’den fazla kişi yaralandı.

saldırılarda 40’tan fazla hedefin vurulduğunu ve saldırıların devam edebileceğini açıklayan israil ordusunun sözcüsü, saldırılar çerçevesinde "hamas’a ait her şeyin" hedef olabileceğini söyleyerek, hamas yöneticilerinin de vurulabileceği mesajını verdi.

gazze saldırıların ardından toz bulutu içinde kalırken, halk yaralıları araçlarıyla hastanelere taşımak için hedef alınan bölgelere akın etti.

hamas ile birlikte diğer filistinli örgütler, saldırının ardından yandaşlarına intikam çağrısında bulundu. hamas’ın açıklamasında, "direnişe kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı. geçen hafta sona eren ateşkesin devam etmemesi konusunda hamas’a destek veren islami cihad’dan yapılan açıklamada da, tüm yandaşlarına intikam çağrısında bulunuldu.

israil, gazze yakınlarında yaşayan israillilere, misilleme yapılabileceğini göz önünde bulundurarak, daha güvenli bölgelere gitmelerini tavsiye etti. bu açıklamadan kısa süre sonra gazze’deki militanlar, israil tarafına roket saldırısı düzenledi, bir israilli öldü.

mısır, israil saldırılarında yaralananları taşıyan ambulanslara kolaylık sağlamak için sınır geçişlerini açtı.

filistin devlet başkanı mahmud abbas, israil’in suç işlediğini söyleyerek saldırıları kınadı, uluslararası topluluğa müdahil olması çağrısında bulundu. mısır da saldırıları kınadı ve ölümlerden israil’in sorumlu olduğunu açıkladı

http://tinyurl.com/827c6t
with all my love
bir israil bakaninin konusmasina göre; sadece askeri mevzilerin hedef alindigi söyleniyor, oysa yaklasik 150 sivilin hayatini yitirdigi bir saldiri olmustur, olmaya devam ediyor.

kisacasi;
israil’in insanliktan çiktigini gözler önüne seren bir saldiridir.
akhillius
çok garip şeyler olmakta orta doğuda. daha da olacak gibi gözükmekte. herkes tepkisini gösteriyor ama genede kimse dinlemiyor. yine tepkiliyiz "hepimiz filistinliyiz".

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol