kızların zengin koca bulma hayalleri

independence
sozlukteki kizlar alinmasin, ya da alinsin cok onemli degil. alinmaktan ziyade bu gercegi kabul etmek lazim ama.

kizlarimizin ta cocukluklarindan ergenliklerine degin gecen sure icerisinde bilimum ebeveynleri tarafindan beyinlerine bir $ekilde empoze edilir zengin koca edinme idealleri. varsa yoksa zengin koca, gerisi onemli degil. gobekli, kel, sivilceli, kro, maganda gibi ayrimlarin her biri rafa kaldirilir ve birey zenginse tum bu igrenclikler gormezden gelinir aile buyukleri tarafindan.

+a$agiki koyun agasinin bir oglu var, 1000 donum arazisi varmi$, 10 000 ba$ da hayvani. sizin kizi yapsak ya aganin ogluna?

"1000 donum arazi" ile "10 000 ba$ hayvan" tanimlamalari koyluk yerlerde sihirli tanimlamalardir. bu tanimlamalardan sonra $ahsin ismi de onemini yitirir huyu suyu da.

parasi var mi? olmaz mi, aga oglu. tamam o zaman.

anla$malar yapilir, ba$lik parasi tayin edilir ve kimbilir belki de evlenecek olan ki$iler birbirlerini ilk defa kir dugununde gorurler.

$ehirlerde ise durum daha bir farklidir ama konunun ozu gene aynidir. koyluk yerde 1000 donum arasizi olan ki$i, istanbul’da etiler’de luks bir daire sahibi i$ adami oglu olan ki$i ile e$ degerdedir. 10 000 ba$ hayvan yerine bir ferrari aradaki acigi fazlasi ile kapatir. etiler’de daire ile ferrari, $ahsin isminin de mesleginin de tum onemini bir anda ortadan kaldirir. artik ister $ahsin ismi satilmi$ olsun, ister meslegi godo$luk olsun, tum bu detaylar genc kizin kendisini etilerdeki luks eve atmasindan sonra onem kazanir ama yine de yeteri derecede onemli degildir. etilerde’ki jakuzi genc kiza her turlu $eyi onemsizle$tirecek guce sahiptir zira.

bu tur hayallere sahip olan genc kizlarimiz icin $u $ekilde bir ba$ligimiz da mevcut;

(bkz: zengin koca bulma taktikleri)
elma sekeriiii
nah bulurlar afedersin. anlamiyorum ya; ceplerinden paralar tasan bu herifler nerde bulunuyor en cok?!

bir sekilde tesadufen tanissan cok zengin yasami sana fazla gelir; safsindir kullanici picin tekidir sker atar.
bir sekilde tanisssan cok zengin yasami sana fazla gelir; safsindir; senin gibi saf ve temiz biriyle daha once tanismadigi icin alir seni yasaminin merkezine oturtur servetinin kralicesi yapar.


ya pacavra olursun ya da kralice. sans iste.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol