7 aralık 2008 yunanistan ayaklanması

independence
16 ya$inda bir gencin, polisin silahindan cikan kur$unla hayatini kaybetmesi sonucunda ba$layan ve hala daha durulmak bilmeyen olaylar zinciri. elin memleketinde polis silahindan cikan kur$unla 16 ya$inda bir cocuk ya$amini yitirdi diye hakli tepkiler veriliyor cok zaman abartarak da olsa. ben bir yandan da turkiye’yi du$unuyorum. polis arabaya dur diyor araba durmuyor, polis cekiyor silahini basiyor tetige ve arabayi kullananin ensesinden giriyor kur$un, $ahis oracikta hayatini kaybediyor. e ne oluyor sonra? basinimiz iki uc kere "tu sana kaka polis" temali yazilar yaziyor, mahkeme ustunkoru bir ceza veriyor, hicbirimizin de giki cikmiyor. ertesi gun normal hayatimize devam, hayat pahaliligi, elektrige zam, ekmege zam, internet sitelerine kapatilma cezalari vs.

bak o begenmedigin yunanistan halkini goruyor musun? cocugu ya$lisi herkes caddelerde sokaklarda, hayatini polis kur$unu ile kaybeden bir gencin kaninin pe$ine du$mu$ hesap soruyor. ayni yunani kurtulu$ sava$inda denize doken benim guzel yurdumun guzel insani ise bildigin koyun anasini satayim, daha gungorende meydana gelen patlamada katledilen cocuklarin ya$lilarin hesabini sorabilmek icin bir ki$i cikmadi sokaga, cikamadi. o da unutuldu gitti zaten.

not: eylemlerde dukkanlarin yagmalanmasini, polise kar$i $iddet uygulanmasini, arabalarin kundaklanmasini ve benzeri durumlari hicbir $ekilde tasvip ediyor degilim, yanli$ anlamalara mahal olmasin.
loquacious
helal olsun yunanlara isyan böyle olur dedirten olay. durduramadılar çünkü ve isyanda da haklılar. polisler de azıtırsa bir ülke nereye gider.
nick nicki nickince
chp’nin çok muhterem milletvekillerinden biri "yunanistan’daki ayaklanmalar, türkiye’de kelebek etkisi yaratabilir." demiş. ben de öyle düşünüyordum zaten. anca kelebeğin ömrü kadar uzun bir etki yaratır yaratsa yaratsa bu olaylar.
orqn
yunanlıların hacivat-karagöz,baklava,cacık ve rakıdan sonra bir zamanlar gurur duyduğumuz şimdi ise özlemle andığımız 68 ruhumuzu da benimsediğini gösteren ayaklanmadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol