ermenilerden özür diliyorum

independence
bir grup aydin(?) tarafindan yilba$inda internet uzerinden yurutulmeye ba$lanacak olan kampanya. kampanyanin ba$ini ceken isimler ahmet insel, baskin oran, ve gazeteci-yazar ali bayramoglu. yilba$inda ba$layacak olan kampanyanin ismi ise "ozur diliyorum" $eklinde olacakmi$. kampanyanin tanitim metninde “1915’te osmanlı ermenileri’nin maruz kaldığı büyük felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkar edilmesini vicdanım kabul etmiyor. bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum” yaziyor.

benim asil merakimi ceken konu ise, bu aydinlarimizin "ozur diliyorum" isimli bir kampanya ba$latmalari sebebi ile turk halkindan ne zaman ozur dileyecekleridir. turkiye’de i$leri bittigi zaman fransaya gidip cezayir halkindan da fransa adina ozur dileseler ne guzel olurdu gerci. ordan da amerikaya gidip afgan halkindan irak halkindan hatta tum dunya devletleri halklarindan falan ozur dilesinler, ali$kanlik yapar bu hadise $imdi onlarin bunyesinde.

i$te detaylar.

http://tinyurl.com/5ec94j
with all my love
savunma amaçli, mübalaganin alasini yapmis aydinlar(!)in yilbasinda baslatacagi iddia edilen kampanya.
bu hadisenin aliskanlik yapacagini baz alirsak;

amerika nin çirkefli oyunlarindan ötürü özür dilerim.
ımf nin vermis oldugu tüm eziyetlerden dolayi özür dilerim.
12 eylül’den dolayi özür dilerim.
basörtüsü magdurlarindan özür dilerim.
12 mart tan dolayi özür dilerim...
dün sokakta ezdigim kedicikden özür dilerim
...
diye de kampanyalarin baslatilmasi lazim gelir o halde.

evet bunlarin hiçbirinden sorumlu degillerdi bu aydinlar(!) özür dilemeleri de çok komik kaçar zaten -komigi birak, adama "deli" yaftasini yapistirirlar- lakin abartilan ermeni olayindan da sorumlu degillerdi. ama dilediler, dileyecekler..

hal böyle olunca ;

ermenilerden özür diledigim için özür dilerim kampanyasinin baslamasi ihtimaliyetinin mümkünati en aza indirgenmis bulunmakta.evet.

not:bir köse yazisindan, bi de indy nin entrysinden esinlendim.
independence
uzun zamandir icimde ukde olan bir $eydi bu, super bir firsat oldu benim icin de;

taksim de roxy barda cali$an muhittin abi. o gun tuvalette sifonu cekmeyi unutan bendim abi, bu yuzden senden ozur diliyorum.
angelus
efendim kişisel olarak katılmadığım bir hareket olmakla birlikte katılan bireylerin de yok o ermeni, yok bu ermeni kökenli, yok kıl, yok yün şeklinde ithamlara maruz bırakılmasına da karşı bir bireyim. herkesin demokratik çizgilerin içerisinde, yasaların öngördüğü genişlikte istediğinden özür dileme, istediğiyle sevişme, istediğiyle sinemaya gitme hakkı saklıdır. bunun önüne geçmeye, spesifik anlamda ermeni olmakla şerefsiz olmayı bir kabul etmeye kimsenin hakkı, haddi yoktur. naçizane belirtmek istedim.
nerobianco
bunu yapmak için ermenilere karşı bir yanlış yapmak gerekmektedir.benim bir yanlışım yok fakat ankete katılan arkadaşlar maksimum bir ermeniyle izinsiz seks yapmış veya annelerine küfür etmiş ya da benzeri şeyler yapmıştır bunu da dallandırmaya gerek yoktur.alırsın bir çiçek seks yaptığın kızı gider babasından istersin küfür ettiğin anneye de bir çikolata işlem tamamdır.yksa bizim milletin bu denli abartılacak bir özre ihtiyacı zerre yoktur.
nick nicki nickince
bakkal rüstem amca, öğrenci faruk kardeş, şöfor mehmet efendi gibi gerçek aydınlar özür dilemediğine göre bir sorun yok bence. zaten onlar itiraz eden tarafta.
kalimera
özür dilemek moda ya
uyuyorlar modaya
ama concept yanlış.
özür dileme iştiyakları geldi madem,
eşlerinden dilesinler,
en az bi kere aldatmışlardır muhtemelen...
aldatmak, aldanmaktan iyi olsa gerek!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol