6 aralık 2008 lazio inter maçı

cremaster
italya serie a’nın 15. haftasında lider inter’in, başkent deplasmanında lazio ile karşılaşacağı maç.saat 21.30’da başlayacak maçı ntvspor naklen yayınlayacak.

maç öncesinde en yakın rakibi juventus’un 6 puan fakla önünde lider olan inter’in salı günü oynayacağı şampiyonlar ligi maçı için rotasyona gidip gitmeyeceği merak konusu.

nerazzuriler attıkları 22 golle lazio ile birlikte ligin en çok atan iki takımından biri.ancak lazio’nun yediği 16 gole karşılık inter sadece 8 gol görmüş kalesinde ve bu alanda ligin en iyisi.

son 3 maçta sadece 1 puan alabilen lazio hafta içinde italya kupası maçında milan’ı guiseppe meazza’da saf dışı bıraktı.bu moralle çıkcaklar bir diğer milano takımının karşısına.keyifli bir mücadelenin bizi beklediği açık.maç sonunda tekrar görüşmek ümidiyle, şimdilik hoşçakalın.
cremaster
lazio’nun evinde oynadığı serie a maçına pes 2009 forma reklamıyla çıktığı karşılaşmadır.

bundan 4 sene evvel roma takımı formasıyla çıktığı olimpiyat stadındaki hatıralarını milli takımdan da arkadaşı olan inter kaptanı zanetti’ye anlatan walter samuel 2. dakikada muntari’nin ortasına kafayı vurup takımını öne geçiriyordu.

son 3 lig maçından 1 puan çıkaran lazio hafta arası kupa maçında milan’ı yenmiş olmanın moraliyle çıktığı maçta erken bir şok yaşıyordu.golün ardından lazıolu futbolcular adeta sonbaharda sararıp solan ve her rüzgar estiğinde yere savrulan yapraklar gibi yere düşmeye başlamışlar hakem de durmadan bu artistik hareketlere faul verir olmuştu.gole bile tepkisiz kalan, oturduğu yerden kıpırdamayan jose mourinho ilk yarının ortalarında yerinden fırlamış hakeme akıllı ol mesajı vermeye çalışmıştı.başkent ekibi golü kolorov’un uzaktan çektiği şutlarla arıyordu.5 kere şut çeken kolorov hiç kaleyi tutturamazken tribünlerde ahlar vahlara karışıyordu.

ilk yarının birmesine 10 dakikadan az bir zaman kalmıştı ki ibra-kadabra lakabıyla anılan isveçli futbolcu zlatan ibrahimoviç yeşil sahalardaki fantastik hareketlerine bir yenisini ekliyordu:http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/12/inter-vs-laizo.html!bu akılalmaz harekete bir cevap vermek isteyen diakhite güzel bir buruşla ilk yarının son dakikasında topu kendi ağlarına gönderiyor ve inter soyunma odasına 2-0 önde gidiyordu.

bir orta alan mücadelesi şeklinde geçen ikinci devrede cambiasso’nun kullandığı serbest vuruşta kafayı vuran zlatan bu maçı da boş geçmiyor golünü atıyordu.yapılanları gururuna yediremeyen brocchi ibrahimoviç’in ayağındaki topu almak için tekmeler savuruyor ama beceremiyordu.

ezcümle her tarafı faşist olsa ne olacak olan bir lazio’dan nerazzuriler 3 puanı 3 golle alıyor, maçı seyreden her faninin zihninde zlatan ibrahimoviçin yaptığı fantastik hareket kalıyordu.


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol