kocamin dedigi partiye oy veririm

independence
az oncde bir tv kanalinin ana haber bulteninde, sokakta ba$i ortulu bir bayanla yapilan roportajdan bir kesit.

"kocamin dedigi partiye oy veririm."

mesele o bayanin hangi partiye oy verecegi degil, mesele kadinlarimizin "ben bilmem beyim bilir" anlayi$ina daha ne kadar devam edecegi. oyle bir duruma gelmi$iz ki, kadinlarimizin pek cogu halen daha kendilerini kimin yonetmesini istedigini kocalarinin direktifleriyle tercih ediyorlar.

aslinda bu durum daha evlendikleri gun ba$liyor, hem de kadinimizin $u sorusuyla;

"bey, ak$am ne yemek istersin?"

bok yemek ister bok. ya arkada$, sormayacaksin, soracaksan bile direktif almak icin degil fikir almak icin soracaksin, eger ayni $eyi senin de canin istiyorsa o zaman onu yaparsin, ama yok hic sevmedigin halde sadece evin erkegi istedi diye o yemegi yapiyorsan sen, i$te boyle sokakta roportaj yaptiklari zaman da "kocamin dedigi partiye oy veririrm" cikmazina saplanir bir daha da oradan kendini kurtaramazsin.

yemin ederim abartmiyorum, oyle bir toplum halindeyiz ki, kadinlarimiz o kadar kendilerinden soyutlanmi$ ve direktif alir hale o derece bagli hale gelmi$ler ki, inanmazsiniz mail adresi olarak kocasinin ismini alan var.

minik bir anektod;

evvelsi gun sevgilimin makinesine girdim, bir aksaklik vardi makinesinde onu duzeltmek istedim. cok sevdigi evli bir arkada$i msn inde online oldu ve webcam daveti yolladi. atiyorum ismi abdullah olsun, abdullah efendi webcamini acti ki icerisinden yine atiyorum nazife isminde bir bayan cikti. $a$kinlikla sordum bu nedir diye, aldigim cevap aynen $uydu.

"kocasi kendi adina mail almi$ e$i icin."

guler misin aglar misin bilemedim. aglanacak halimize gulesim geldi ama tuttum kendimi zira trajikomikti bu durum. kadinlarimiz artik kendi isimlerine mail alamaz hale gelmi$ler kocalarinin baskilari sebebi ile, daha bu konu ile alakali ne yazilabilir ki.

dip not: ayni bayanin facebook hesabi da varmi$ ama orada da ismi abdullah’mi$.
rockcucocuk
robotlaştığının farkına varmamış,siyasi konularda hiçbir fikri olmayan,geri kafalı zihniyettir.ayrıca köleliğini kabul etmiş ve hayattaki en kutsal değer olan özgürlüğü muhtemelen hiç yaşamamış zihniyettir.
with all my love
söyleyene degil,söyletene bak derler ya hani..öyle bir şeydir belki de,kimbilir...bi "koca" baskıcı olmasa,kadınını himayesi/koruyuculugu degil de boyunduruğu altına almaya kalkarsa sonuçlar da pek iç açıcı olmaz haliyle..o kadın "oyumu;beni,ailemi ve türk halkını mutlu edebilecek potansiyele sahip,türkiyeyi huzura kavuşturacağına inandığım partiye vereceğim"demesini de çok iyi bilirdi pektabi..lakin bunu söyledikten sonra evindeki huzurun kaçacagını hissederek ; kocası "sen nasıl olur da bana itaat etmez,kocamın verdiği partiye oy veririm demezsin!milyonların gözünde sözü beş para etmez adama çıkarırsın be kadın!,kahvede arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakarım?"diye tekme-tokat girişecegini önceden kestirmesinden ötürü -abartmıyorum vardır böyle kocalar- ,bir alttan alma tepkimesidir..ha tamamen böyle midir?degildir elbette..hep koca’ya yüklendik,ama salak/saftirik kadınlarımız da yok degil..kendini eşinin boyundurugu altına girmeye adamış,özgürlüğünün kısıtlanmasına göz yummuş..belki de çocukları için buna katlanmak zorunda kalmıştır...işin o kısmını bilemiyoruz,söylediklerimin hepsi bir ihtimalden ibaret sonuçta.
bir erkek,kendini bir erkekten çok daha şeymiş gibi sanar ve etrafındakilere de öyle sandırırsa , kadınlarımızın bu cümleyi kurması kaçınılmaz bir gerçektir..
eğitim $art diyor,cümlemi burada noktalıyorum.
esrakesh
hangi konuda söz hakkı var kadınların ki? sözde hakları dışında tabi?

o ne okulu bırakmaya ya da evlenecegi adama kendi karar vermiştir, ne de çocuk dogurup dogrumayacagına. hatta dogan çocuguna bile kendi istedigi ismi koyamamıstır.

sormazlar ki çoğuna canın ne ister sen ne istersin bu hayattan diye.
yapamadıgı o kadar çok şey varken ve onun bu kadar seyden mahrum kalmasına seyirci olurken ne denir ki? varsın gitsin kocasının istedigi partiye oy versin. sanki istedigi parti olsa da ona oy verse degişecek mi kaderi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol