selahattin demirtaş

0 /
independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
selahattin demirtaş diyarbakir
selahattin demirtaş, 10 nisan 1973’te elazığ palu’da doğdu. babasının adı tahir, annesinin adı sadiye’dir. avukat; ankara üniversitesi hukuk fakültesi’ni bitirdi. serbest avukatlık yaptı. insan hakları derneği (ihd) diyarbakır şubesi yönetim kurulu üyeliği ve şube başkanlığı görevlerini yürüttü. türkiye insan hakları vakfı (tihv) ve uluslararası af örgütü’nün türkiye şubesi üyeliklerinde bulundu. orta düzeyde ingilizce bilen demirtaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

independence
gectigimiz per$embe gecesi siyaset meydani’nda konuktu kendisi. tek konuk kendisiydi ve cevresinde de kendisine soru soran insanlar.

$imdi allah var, o kadar guzel turkce konu$uyor ki boyle sakin sakin, sesini yukseltmeden ve aksaksiz ama harika secilmi$ kelimelerle, bayildim konu$masina. per$embe gunu izleyememi$tim, $imdi yıldiz tv’den izliyorum, konu$malarindaki temayi da konu$malarini da cok begendim.

lakin bir de $oyle bir $ey var;

soz sadece agizdan ciktigi kadari ile olursa, icraat a$amasinda hepten soylenenlerden $a$ilirsa o sakat bi$i. bdp bunu bugune kadar hep yapti, yapmaya kesinlikle devam edecektir. ozetle konu$masi her ne kadar cok guzel olsa da, ben inanmadim. inanabilmeyi cok isterdim ama.
independence
cok guzel konu$uyor, cidden hitabeti en az recep tayyip erdogan kadar kuvvetli. e adami bo$a genel ba$kan secmediler herhalde, hem bilgili hem guzel bir hitabet sanati var, ama;

ama hep toplumun duymak istedigi cumleleri susleyerek topluma sunuyor. icgudulerime dayanarak konu$uyorum ki kendisinde samimiyet sifir. soylemleri ile eylemleri asla birbirini tutmuyor. mikrofonlar ne zaman kendisine dogru uzatilsa "bari$, karde$lik, halklarin ozgurlugu" vs. bari$la yatip bari$la kalkan insanlarin sozde demokratik ozerklik ilan etmelerine ne buyurulur? benim ulkemin sinirlari dahilinde, bagimsiz bir devletin on yapi cali$malari degil mi bunlar, kimi yiyorsunuz siz?

yineliyorum, cok guzel konu$uyor ancak pkk icin teror orgutu diyebilecegi zamana kadar soylemleri en azindan $ahsim adina hep havalarda bir yerlerde kalacak.
elma sekeriiii
kendisinin açıklamasına göre son birkaç günde yapılan kck baskınlarının bizatihi yürütücüsü recep tayyip erdoğan’dır. bir diğer iddiası ise, imralı’dan yazılan mesajları kck’lı avukatların değil bizzat hükümetin kandil’e götürmekte olduğu yönünde.


vay anam vay.
elma sekeriiii
bdp genel başkanı selahattin demirtaş, şırnak uludere’de pkk’lı sanılarak öldürüldüğü iddia edilen köylülerle ilgili olayın "aleni bir katliam" olduğunu ileri sürdü. başbakan tayyip erdoğan’ın suriye lideri beşar esad’ı hedef alan sözlerini hatırlatan demirtaş, "kendi halkını katleden yönetimin meşruiyeti yoktur" dedi.
haksiz miyim
leyla zana’dan tek farkı erkek olmasıdır, tıpkı leyla zana gibi kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eder ama gerçek öyle değildir.
elma sekeriiii
bu şahsın güneydoğu’da 35 kişinin tsk bombardımanı neticesinde ölmesi olayı ile ilgili yeni bir iddiası var:

“bir grup kaçakçının sınırı geçip kendi köylerine doğru hareket halindeyken askerlerce durdurulup yönlerinin değiştirildiği, arkasından da savaş uçakları tarafından bombalandığı bilgileri var”



p.s: derin devlet, duyuyorsun değil mi????
independence
her gun yeni bir hadisesi var kendisinin, aksiyonsuz bir gunu gecmiyor. bu sefer de genelkurmay ba$kani orgeneral necdet özel hakkinda ’yargı görevini yapanı etkileme’ ve ’siyasi amaçla demeç vermek’ suçlarını işlediği gerekçesiyle suc duyurusunda bulundu.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol