umuma açıkyerlerde içki içmek yasaktır

independence
istanbul / maltepe sahilinde her 50 adimda bir sahildeki ta$larin uzerine kipkirmizi bir boya ile yazilan hayvani yazilar. soylenilene gore maltepe belediyesi’nin son icraati. maltepe belediyesinden yapilan aciklamaya gore ise emniyet mudurulugunun kendilerinden rica etmeleri sonucunda bu yazilar yazilmi$.

her ne $ekilde olursa olsun boyle bir yasak ve bu yasagin boyle kipkirmizi bir boya ile alkol alan ki$iyi damgalarmi$casina duvarlara, ustelik her 50 adimda bir yazilmasi, turkiye’nin kimi yerlerinin caga ne kadar ayak uydurabildiginin guzel bir gostergesi.

alkol almayi cagda$lik olarak saydigimdan degil, yanli$ anla$ilmasin. alkol alan bir insan olmama ragmen alkolun bu derece fazla tuketilmesine kesinlikle taraf degilim, ancak bu tuketimin nerede ve ne miktarda oldugu bireylerin isteklerine bagli olmali. alkol almayi ne kadar cagda$lik olarak saymiyorsam, alkolun nerede tuketilecegine dair konulan bu yasagi da o denli cagdi$ilik olarak nitelendiriyorum. hicbir camide "burada alkol alinmasi yasaktir" yazmaz, ama kimse de orada boyle bir yasak uyarisi yok diye gidip cami bahcesinde raki acip icmez. sen oradaki adama boyle bir yasagi gozune soka soka getirirsen, oradaki adamin hic icecegi bile yoksa kendisini alkole verir, acar rakisini o uyari yazisinin tam uzerine oturur bir de sofra kurar bakar keyfine.
viticulteur
bu adamlar batarken ne kadar kötülük yaparsak o kadar kârdır parolası güttükleri sürece bu tip hareketler görmek beni şaşırtmicaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol