kızların elele tutusarak yürümesi

independence
once gozumuzun onunde canlandiralim;

iki kiz, guzel ya da cirkin, $i$man ya da zayif, guzel giyinmi$ ya da paspal. her ne $ekilde olursa olsun garipsemedik degil mi? bir samimiyet ifadesi olarak algiladik ya da ne bileyim o iki kizin birbirine kar$i olan derin sevgisini ve arkada$liklarinin saglamligi $eklinde algiladik.

bi sn.

$imdi yeniden gozumuzun onune $u manzarayi getirelim;

iki erkek, sakalli yahut yeni tra$ olmu$, $ik kiyafetli yahut paspal, kel yahut lule sacli, iri yari yahut dag gibi iki adam ama elele tutu$mu$lar, yuruyorlar.

ne olurdu tepkilerimiz?

"ulan ibnelere bak, bari bu kadar aleni yapmayin $unu", "soldakinin kase de supermi$ ama", "hangisi hangisini bafilliyor ki bunlardan $imdi?", "erkek merkek her $ekilde kayarim ben bunlara" vs.

i$te bu ve benzeri kimi durumlarda toplumun adlandirmadigi ancak default kabul goren, yadirganmayan durumlar vardir kizlar icin. oysa erkek adam aynisini yaptiginda kesinlikle ibnedir. kizlar sokak ortasinda dudak dudaga ate$li $ekilde opu$medikleri taktirde lezbiyen damgasi yemezler kolay kolay, isterlerse elleri birbirlerinin bellerine sarili $ekilde yurusunler. oysa er ki$i populasyonu temsilcilerinin boyle $anslari yoktur. toplumun otomatik siniflandirma mekanizmasi hemen her konuda oldugu gibi bu konuda da hissettirmeden devreye girer ve bireyleri cinsiyetlerine gore siniflandirir.

+el ele tutu$an iki adet penisli canli tespit edildi merkez. ne yapmamizi onerirsiniz?
-sikin onlari, kesin ibnedir onlar, tamam.

+el ele tutu$an iki adet vajinali canli formu tespi edildi merkez, ne yapmamizi onerirsiniz?
-ili$meyin, muhtemelen ayni okulda okuyorlardir ya da mahalle kom$ularidir, tamam.

ulan ibne merkez, el ele tutu$arak yuruduk diye bizi neden sikiyorsun? yuruyor diye adam mi sikilir lan!
yigenji
disilerin aslinda umursanmaklarini gosteren durumdur. hersey erkekler etrafinda dondugunden erkeklerin onem verdigi seylerde on plana cikiyor. lakin diger yandanda iyi en azindan sunu soyleyebilirim ki disiler arasinda yasanabilmesi muhtemel escinsel iliskilere karsi saygili ve sevgili yaklasimda bulunulacaktir. ne mutlu lesbiyen kardeslerimize.. dimi ama..

(bkz: bir lezbiyen kadinin yeniden erkeklere ilgi duymasi)
(bkz: bir gelisme olursa beni haberdar edin)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol