mars ta su bulununca balkona türk bayrağı asmak

independence
yapmak isterdim ben boyle bir $eyi ama yazik ki gec kaldim. artik kismet uranus’e jupiter’e in$allah.

aslinda hayir, yapmak istemezdim, cok buyuk bir yalanciyim ben. isterdim ki ba$kalarinin ba$arilarinin yerine bizzat kendi memleketimin ba$arilari ile gurur duyayim, bizimkiler bir $eyler yapsinlar da balkonumdan tut bogazdaki yalimin havuzunun kenarina kadar turk bayraklari ile donatayim, gurur duyayim.

aslinda du$undum de, mars’ta su yerine icerisinde "ceddin deden neslin baban" mar$i kayitli bir kaset bulsalar vallahi asardim balkonuma turk bayragi. ama yok, iki yudum su buldular hava atiyorlar $erefsizler. hani bulduklari su da su olsa. icsene olm o suyu sen bi? icerbiliyor musun? yoo nerde. ulan bizim izmir’in sulari bile, ankara’nin sulari bile daha temiz be. melih gokcek soyledi, "ankara’nin sulari $errefsizim temizdir" dedi bir de icti o sudan canli yayinda. aklima bir anda "bu cayda radyasyon falan yok" diyip o cayi icen ve bir kac sene sonra da kanser olan devlet bakanimiz geldi ya, o ba$ka bir ba$lik konusu $imdi, konuyu daha fazla dagitmayalim.

$imdi benim derdim $u. ben istiyorum ki benim memleketim benim vatanim dunya capinda bir olaya imza atsinlar(iyi yonde tabi) ben de balkonuma turk bayragi asayim istiyorum. balkonum yoksa balkonlu bir eve ta$inayim istiyorum. sari$in ye$il gozlu rus bir hizm.. neyse.

"ulan daha yeni dunya ucuncusu olduk futbolda, yetmedi mi lan lale?" demeyin, futbol demeyin bana arkada$im. afrika ulkelerine benzetme kendini, kenya’ya benzetme. onlar da atletizmde bir numaralar, e peki ba$ka numaralari? halki aclik sefaletle bogu$uyor lan, sokarim atletizme. sokakta yariciplak dola$an bir cocugun karnini doyurabiliyor musun sen ko$arak ziplayarak. yok.

ha ama bak, bana bilim de, tip de, saglik de, ulan hepsini gectim bana "pluton’a gittik e$ek siki bulduk geldik" de, vallahi onun icin bile sarilirim bayragima, ulan e$ek sikini falan bo$ver adam plutona gitmi$ ne diosun sen derim asarim balkonuma turk bayragini. balkonlu evim yoksa antene asarim yaparim bir $eyler ama gururumu yansitirim.

nasa mars’ta su buldu diye yapmam ama bunu. hani kola bulsa hatta bu kola bir de cola turka olsa o zaman asarim i$te.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol