uniforma

independence
5 senedir hala acilmayan ba$lik. ilginctir.

askerlerin, polislerin ve bilimum kolluk kuvvetlerinin giymi$ olduklari gorev elbiseleri. kizlar icin ayri bir cekiciligi vardir diye soyleniyor.

(ara: uniforma)
elma sekeriiii
cumhuriyet rejimin okullara indirgedigi ideolojik araç.

okulda forma giyip türküm dogruyum calı$kanım diye seslenirler yavrucaklar.


halbuki yalandır. cogu tembeldir zahirlerin.

superkahraman
biraz sosyalist eser miktarda da anarşist bir bakış açısıyla değerlendirilirse; okullarda uygulanan uniforma zorunluluğu, insanları belli bir tekdüzeliğe zorunlu bırakarak devletin milleti üzerindeki ezici ve sindirici gücünü temsil ediyor denilebilir. bu aynı zamanda bütün bunlardan bihaber olan yavrucağı bir birey olarak hayata kazandırmak yerine onu sadece duvardaki bir diğer tuğla olarak değerlendirmeye yarayan bir meta olarak karşımıza çıkabilir.

fakat yukarıdaki bakış açısına bir miktarda tat katması için sağ duyu eklersek eğer, gelir dağılımları arasındaki farkın batılı ülkelere kıyasla coştuğu her yanı cennet vatanımda aynı okula giden öğrenciler arasında belli bir tek tip uygulaması, diğer arkadaşı gibi güzel elbiseler alamayacak olan düşük gelir düzeyine sahip çocuğu kendi sosyal ortamında ötekileştirmemek adına sanırım olması gereken bir uygulama gibi geliyor.


(bkz: biri kaos mu dedi?)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol