ezanı berbat eden muezzinler

independence
oyle cok ezan delisi bir insan degilim ama olsa da olur olmasa da olur kapsaminda da hic degilim.bu ulkede ezan okunmali, hep bunun tarafindayim ben.ama once ezanin anlamini iyi kavramak lazim.

ezan, ibadet saatini muslumanlara hatirlatan ve guzel bir ses tarafindan dinlenildiginde de insana huzur veren besteli sozlerden olu$an cumleler butunudur.

bak ne demi$im ama dikkat et."guzel bir ses tarafindan dinlenildiginde de insana huzur veren" demi$im, guzel ses demi$im.

yazar burada bayraga ve muezzine sesleniyor ve diyor ki;

arkada$im, allaha$kina sirf maa$ icin soyluyorsan bu ezani, sirf aman saati aksamasin da ne olursa olsun diye soyluyorsan bu ezani, sirf millet camiye gitsin diye soyluyorsan bu ezani, ben sana alayim burhan cacan’in soyledigi bir ezan kasedi, tak teyibine, bas dugmesine gunde 5 kere, sen de kurtul biz de.ya arkada$ bu ne rezalettir.insani ezandan sogutmanin ba$ka yollari yok mudur da illa igrenc olarak bile tanimlanamayacak bir sese sahip bireyi cikartip ezan okutturuyorsunuz siz.yahu bunun oncesinde bir testi bir deneme suresi ne bileyim bir olabilir mi acabasi yok mudur da minareye ilk tirmanan ezan okuyabiliyor.ya yemin ederim ak$am ezanina tirmanayim minareye ezan okuyayim, kimse sen kimsin ne i$in var burada demez.ha kaldi ki ben kat be kat guzel okurum da abdest almaya u$endim bi anda.

ezani ya cidden sesi guzel olan muezzinlere okutun, kimseyi ezandan sogutmayin, ya da ben tum camilere birer burhan cacan ezan kaseti hediye edeyim tum ulke tek bir sesle ezani duysun.

bu nedir arkada$ ya.
independence
bir de bunlarin cidden sesi guzel olup, sesinin guzel oldugunu bilen ve sirf sesi guzel diye ezani dakikalarca sonlandirmayan ce$itleri de vardir.

tamam guzel sesle okunan ezan insanin icine i$ler falan ama her gun, sabah ezani da dahil 5 kere ama her gun, istisnasiz her gun ayni ses ayni tonlama ayni makam. bir yerden sonra artik insanin ezandan kacasi geliyor arkada$ ya.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol