ışık koşaner

benduruyorumsebagitti
koşaner soyadı ama adam orgeneral olmuş, bir de üstüne genelkurmay başkanı. mareşallik şunun şurası...

çam yarması gibi, beton karakterlerin yapamadığını yapmış, seçimlerin bitmesini de beklemiş ayrıca ve basmış istifasını. klavye delikanlısı olmamış; sözde, ayar vereyim derken seçim öncesi öpücük kondurmamış zatı şahanelerinin yanaklarına.

ozee
emekliliği, istifası biri/ birileri tarafından istenmemiş kendi iradesi dahilinde gerçekleşmiştir. subjektif, rüzgar gülü kıvamındaki medyamızın lanse edişi farklı olacaktır muhakkak.

ozee
şöyle bir söylem yaratılıyor,

emekliliğini istemiş, istifa etmemiş.
öyle olmaz o işte madem tavır alacak istifa etmesi lazım.

sen 50 yıldır içinde olup, 40-45 yıldır hizmet ettiğin, kuruluşunda bulunduğun bir kurumda kazanılmış haklar elde edersin emekli maaşı, ikramiyesi, sosyal tesislerden yararlanabilme vb.. bu insanın da ailesi, güzel bir gelecek yaratmak istediği çocukları var. ne öyle bir holding grubuyla kankalar ne de çocuklarının sermayesi bile kestirilemeyen şirketleri var.

ışık koşaner emekliliğini devlete küstüğü, kuruma saygısını yitirdiği için istemedi bu iktidarla olamayacağından, mevcut durumun çalışma koşullarına uygun olmadığını düşündüğü için yaptı. böyle bir hakkı vardır. kişisel ve onurlu bir tercihdir. ön yargılı, hurafelerle bezenmiş tsk düşmanlığından ziyade arada bir saygı göstermek lazım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol