70 milyonluk türkiye ama altın madalyamiz yok

independence
ba$bakan recep tayyip erdogan’in 2008 pekin olimpiyatlari ile alakali yapmi$ oldugu muhte$em tespit.

ba$bakana gore 70 milyonluk ulkede olimpiyatlarda muhakkak altin madalya kazanilmasi gerekiyormu$, kazanilamiyorsa da bu anlayi$ sorgulanmaliymi$.

cok hakli.sorgulasin bu anlayi$i ve bu anlayi$in ba$indaki ki$iyi, partiyi, kisacasi kendisini.

ba$bakan cok sokaga cikmiyor sanirim diyecegim ama sokaklardan konutuna dondugu yok hemen hemen.artik her nerede dola$iyorsa kendisi, muhtemelen neresine baksa bir yuzme havuzu, bir basketbol sahasi, engelli ko$u pisti, ne bileyim bir bisiklet parkuru goruyor olmali.artik yardimcilari bu $ekilde bir dekor in$a ettiler de ba$bakanin her gittigi yere ta$iyorlar mi bu dekoru bilmiyorum.adam hakli yere serzeni$te.ulkede bakkaldan cok yuzme havuzu var, tekel bayiine e$ miktarda engelli ko$u pisti var, kiraathaneleri kapattik yerine basket sahasi kurduk, her sokakta ucer tane olan camilerden iki$er tanesini kapattik yerine pinpon alanlari yarattik, ama tum bu hizmetlerimize ragmen koskoca 70 milyonluk turkiye’den bir altin madalya cikmadi.

o dekorlari in$a edip ba$bakanin her gittigi yere goturenin a.k. ben.

her $eyden once turk insani atletiktir, ister istemez atletiktir zira hayati ko$makla gecer, hem de engelli ko$makla.

ekmek kuyruguna erken girebilmek icin, ay sonlarinda maa$ kuyrugunda sira beklememek icin, otobuse yeti$mek icin, ne bileyim i$e gec kalmamak icin durmadan ko$ar.ustelik belediyelerimiz sagolsun, sokaklarda delinmedik yer birakmayip bir de bunlari doldurmamalari sebebi ile turk insani bu ko$usunu mutemadiyen engelli yapar.engelli ko$uda turk insani dunya klasmanlarinda mutlak birincidir.

ya uzun atlama? o konuda da tarti$ilmaz ustunlugumuz vardir muhakkak.

vapura yeti$mek icin engelli ko$usunu ba$ari ile tamamlayan insanimiz, vapura yeti$emedigini ve vapurun kalktigini gorunce yilar mi, vazgecer mi zannedersin?

asla!

once atlar perondan o engeli a$ar, iskeleye kadar ko$tuktan sonra uzun atlayi$ini gercekle$tirir ve hoop vapurun icerisinde.benim insanim uzun atlayi$ta da dunyada rakip tanimaz.oyle nijeryaliymi$, kenyaliymi$ zerre onemi yok.genlerimizde var bizim bu tur sportif faaliyetler.yoksa bu ulkede ac kalirsin, ya$ayamazsin.

e peki yuzme?

ohoo.en sevdigimiz alan.

bu vapurlara yeti$ebilmek adina uzun atlayan insanlarimizin nereden baksan %15 i uzun atlamayi ba$aramiyor ve hop denize.sonra gelsin kurbaglama, gelsin serbest stil yuzu$, hepsini bir nefeste hallediyor benim insanim.hem yazin bir guneye insene sen? ayligini alan ne kadar in$aat i$cisi varsa, ne kadar ta$ ustasi varsa pacali beyaz donlari ile birlikte plajlarda.baliklama mi dersin, civileme mi dersin artik aklina hangi stil geliyorsa hepsi var cok $ukur insanimda.e turist kizlarin ba$ka turlu nasil ilgilerini cekecekler, beyaz pacali donlari ile mi? hic sanmam.spor her kapiyi acar.

ozetle ba$bakanimiz serzeni$lerinde cok hakli.allah belamizi versin bizim millet gibi, bilemiyoruz $u adamin kiymetini, bir de utanmadan partisine kapatma davasi acip kendisini siyasi yasakli yapmaya ugra$iyoruz.oysa bu mubarek adam bize onca tesis kurmu$ sirf olimpiyatlarda altin madalya alabilelim diye.

canim ya.

http://tinyurl.com/5wb85h

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol