necmettin erbakan in hapis cezasının affedilmesi

independence
zerre $a$irtmadi.

hic $a$itmadi.hatta $iracinin $ahidi bozaci dedirttirdi bana bu durum.

sevgili cumhurba$kani(niz) abdullah gul beyefendi necmettin erbakan hazretlerinin kesinle$mi$ hapis cezasini anayasanin kendisine vermi$ oldugu yetkiyi kullanarak affediverdi.tamam boyle bir yetkisi varsa kullanmak en dogal hakki, ancak neden erbakan icin kullaniliyor bu yetki? hapislerde hci sebepsiz yere curuyen insanlarimiz varken neden erbakan be arkada$? erbakan degil miydi "bu rejim degi$ecek ama bu degi$im kanli mi olacak kansiz mi olacak $imdi ona bakalim" diyen.erbakan degil mi kayip trilyonlar ile alakali yegane suclu ki$i.boyle bir adamin cezasini kim affedebilirdi kendi ogrencilerinden ba$ka?

kimse.

evet, artik necmettin erbakan senin gibi benim gibi hur bir $ekilde dola$acak sokaklarda.

ne guzel bu turkiye ya.
john milton
affeden şahsın adı da bu "kayıp trilyon" davasında gecmişse ve devlet başkanı dokunulmazlığı imtiyazını kullanarak bundan sıyrılmışsa... bu af geçerli midir?

suça ortak olan suçu affedebilir mi ?
cihanmusul
cumhuriyetle aynı yaşta olan başbakanlık yapmış bi insanın affı terörist affı gibi lanse edilirse bünyede rahatsızlık meydana gelir,gelmezse bünye ideolojinin hücreleri sarmasına maruz kalmıştır.
independence
cumhuriyetle ayni ya$ta olan bir adam, cumhuriyet rejimini degi$tirmek ve yerine $eriat getirmeye cali$mi$sa insanlarin gozunde teroristten cok daha beter bir suc i$lemi$tir ve kendisini affetmekle bir teroristi affetmek arasinda bir fark varsa teroristin affi daha agir basmaktadir.

kayip milyon dolarlari ise $imdilik konu di$inda birakiyorum.
nick nicki nickince
yüksek müsadenizle ben de burdan geçen gün motorla caddede basarken yanlışlıkla öldürdüğüm üç yaşındaki çocuğu affetmek istiyorum. yere düştüm kolum acımıştı, şimdi geçti, affettim. huzur içinde yatabilir artık, izin veriyorum.
john milton
yaşından dolayı çıkan affa birşey denmez. ama kayıp trilyon gerçek anlamda "kayıp" bu arada.

itiraz edilecek konu affedendir.

yaşlı olan keşke "benimle aynı davada yargılanan beni affedemez" diyerek affı reddetseydi de sevenlerinin nazarında daha bir peygamber mertebesine erseydi. zaten kimse "affı reddettin gel içeri" diyecek değildi.

her iki durumda da altınoluk’ta ayak serinletmeye devam...

benduruyorumsebagitti
bir önceki cunhurbaşkanının affettikleri hatırlanırsa, lafı bile edilmeyecek bir konudur.

"cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer, göreve başladığı 16 mayıs 2000 tarihinden 23 mart 2007 tarihine kadar kendisine gönderilen 270 mahkûmun affedilmesiyle ilgili kararın 260´ını onayladı. sezer´in özgürlüğe kavuşturduğu mahkûmların çoğunluğunu, cezaevlerindeki açlık grevleri sonrasında ´wernicke korsakoff´ hastalığına yakalananlar oluşturuyor. eski cumhurbaşkanlarından kenan evren 27, süleyman demirel 100 mahkûmun cezaevinden çıkmasını sağlamıştı. turgut özal da görevde kaldığı dört yıllık süre içinde 21 mahkûmu affetmişti. sezer, af yetkisini, anayasa´nın 104. maddesine göre, ´sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak...´ hükmü uyarınca kullandı.

ilk yil siyasi mahkum yok

cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer, göreve geldiği ilk yıl 2006´nın son altı ayında;12 mahkumu affetti..sezer ilk af yetkisi; böbrek yetmezliği bulunan eroin kaçakçısı mehmet demir için kullandı..sezer demir´in yanı sıra aynı yıl; iki uyuşturucu kaçakçısını daha affetti.. sezer´in 2000´de affettiği mahkumlardan kalan üçü cinayetten, ikisi silah bulundurmaktan biri de kaza ile ölüme sebebiyet vermekten cezaevindeydi..

2001 bilançosu

cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer 2001´de 15 mahkumu afetti. bunlardan ikisi ----küçük yaştaki çocuklara tecavüz----- biri ise pkk üyesiydi..

2002´de patlama

cezaevlerinde yaşanan 2000´lerdeki açlık gervelerinin ardından; köşk´te de af patlaması yaşandı..cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer; 2002 yılında 100´e yakın mahkumu affetti.bunların büyük bölümü ise yasadışı örgüt mensuplarıydı;



ilhan demirel (yasadışı örgüt), yaşar demircan (dev sol), ramazan çiçek (anayasal düzeni yıkmak), metin günay (tikb/gk), atilla selçuk (anayasal düzeni yıkmak), barış kaya, suat karabulut (dev-sol), ümit kanlı, gülseven öztürk (dhkp c), fatma güzel, ergün bütüner (tkp ml), barış yıldırım (dhkp-c), hakkı şeker (dhkp-c), nuray gezici (dev-sol), tamer çadırcı, ulaş göktaş (dhkp-c), mesut avcı, madımak özen (dhkp-c), ayten eren (dhkp-c), özgül dede (dhkp-c), yüksel doğan (pkk), murat candar (tikb/gk), mustafa genç, ayla özcan, ibrahim tekin, semra askeri, mehmet şahin (dhkp-c),gülperi özen (dhkp-c), haydar baran (tkip-ekim) m.erkan çetin (dev-sol), hatun an, hakan baran, yılmaz babatümgöz (mlkp), resul ayaz (mlkp/k), zeynel yıldız, nazan yılmaz (dhkp-c), hasan çebe (tikb) ertuğral kaya (dhkp-c), mete yalçın (tikb), barış gönülşen (tikb), esmehan ekinci (tikb), mehmet acettin (mlkp), mehmet leylek (mlkp), erol altıokka (tikb) ercan uçuk (tkp/ml-tikko), ali şahmo (tkp/ml-tikko), gürban hızmay (dhkp-c), sadık yılmaz (mlkp/k), aydan odabaş (dhkp-c), petek türkkmen (tikb), haydar özbilgin (mlkp), muharrem kurşun (mlkp), leyla alp (dhkp-c), sedat felek (tkp/ml-tikko), şudaman kamancı (ekim), ali haydar geckin (tkp/ml-tikko), gamze bayram (dhkp-c), sibel horasan (dev-sol), hüseyin ali günay (tkp/ml), erdal arıkan, suzan baran (tkp/ml-tikko), namık kemal bektaş (mlkp), nuray özçelik (tikb), hülya türüç (tikb), mammut yücel (tkp/ml-tikko), ömer ünal (tikb), ismet sınağ (dhkp-c), makbule akdeniz (tikb), cem şahin(dhkp-c), inayet günenç (tikb)

2003´te 123 af

cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer 2003 yılında bu alanda kendisinin rekorunu egale etti.. sezer; tam 123 mahkumu sağlık gerekçesiyle affetti.. bunlardan 38´i dhkp-c ve dev-sol örgütü mensubu, 18´i ise tkp-ml tikko örgütü üyesi olmaktan cezaevindeydi..diğer örğüt üyeleri dığımılı ise şöyle; tikb(14), thkp)4) tkih(1)dhp(1) pkk (3) tkep (2) tdkp(2) belirsiz (10) sezer 2004 yılında tkp-ml üyesi semiral yılmaz ve hüseyin yıldırım´ın da aralarında bulunduğu 9 mahkumu yine aynı gerekçeyle sağlık sağlık gerekçesiyle affetti..2005´te ise affettiği 5 mahkumdan sadece biri ibrahim ayhan özgül; yasadışı dev-sol örgütü üyesiydi..sezer´in 2006´da affettiği son mahkum ise eşini öldüren ve sürekli kocama hali olan mustafa albaş oldu."

http://www.haber7.com/haber/20070410/sezerin-affettigi-teroristler-kimler.php

sezer kişisinin affettiği bir kısım eşkiyanın dağda opersayonlarda öldürüldüğünü de bilmez bazı arkadaşlar. medya yazmaz.

gelelim erbakan’a. onca laf saydığın kişiye "beni affet" diye başvurman ne diyeyim... koca çiftlik evi. denize girebileceksin, misafir kabul edebileceksin, cuma namazı için camiye bile gidebileceksin. çek be hoca! ama yok... bak tayyip’e, birkaç ay hapiste kaldı da ne karizma yaptı. aldı yürüdü.

gül’ün yerinde olsam affetmezdim. affetmiş hayırlı olsun. en azından terörist değil, sapık değil!



independence
affedildikten sonra basin toplantisi duzenleyerek $unlari soyledi;

"sayin cumhurba$kanina te$ekkur etmek vazifedir."

gazetecilerden birisi sordu;

+kendilerini affettiniz mi?
necmettin erbakan cevap verdi;
-onlar bizim her zaman karde$lerimiz, talebelerimiz, evlatlarimizdir.

$imdi beyanat acik.necmettin erbakan, cumhurba$kani abdullah gul’u ve ba$bakan erdogan’i kendisinin talebeleri, evlatlari ve karde$leri olarak goruyor.bu durumda cumhurba$kani ile ba$bakanin yapmasi gereken $ey gidim necmettin erbakan’in elini opmektir.nasil olsa bu goruntuler pek cok yerde var, yeni bir $ey olmaz, kimseyi de $a$irtmaz.affedilmenin de tum sir perdesi ortadan kalkmi$ olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol