15 ağustos 2008 dursun karataş in cenaze töreni

independence
az once izledim haberlerde.gazi mahallesinde gercekle$mi$ bu toren.once cem evinde yapilan bir toren, ardindan cuma namasindan sonra kilinan cenaze namazi ve cenazenin gomulmesi.

bir sanatcinin cenaze toreni olsa anlarim, bir sporcunun yani kisacasi turkiye’de taninan, saygi duyulan ve sevilen bir insanin cenazesi olsa anlarim.ama bahsettigimiz ki$i dursun karata$, yani turkiye’nin en kanli teror orgutlerinden birinin, dhkp c’nin lideri.300 e yakin ki$inin olum emrini bizzat vermi$ birisi, ki bu ki$iler arasinda eski ba$bakanlardan tutun da eski bakanlara, yerli yabanci pek cok i$ adamina ve en son da ozdemir sabanci’nin katledilmesine degin pek cok unlu insan var.

bu eli kanli terorist icin duzenlenen cenaze torenini mumkun oldugu kadar inceledim.teror orgutu sempatizanlari resmen istanbulun gobeginde kurtarilmi$ bolge misali gazi mahallesinin giri$ine ve ciki$ine barikatlar kurmu$lar, saga sola her yere pankartlar asiyorlar, hatta hatta guvenlik kameralarinin uzerilerine bile dhkp c’nin sozde bayraklarini asip kameralari korle$tiriyorlar.tum bunlari yaparken de son derece hazirliklilar, hic de amatorce gercekle$tirmiyorlar bu eylemlerini.yuzleri maskeli, elleri plastik eldivenli.

peki polis nerede?

polis karga$a cikmasin diye olaylari mahalleye girmeksizin karakollarinin onunden izliyor.

binlerce insan bi teroristin cenazesini $howa donu$turuyor, terorist orgut leyhine pankartlar acioyor ve sloganlar atiyor, benim polisim karga$a cikmasin diye olaylara mudahale etmiyor.belki en yerinde olan karar da bu karardir ama benim icim kaldirmiyor bunu.biliyorum ki toplanan o kalabaligin icerisinde terorist orgutun pek cok mensubu bulunuyor, olaylara mudahale edilse allah bilir kimler yakalanacak.ama yuzler maskeli, eller eldivenli, ne yuz cekimleri var kameralarda, ne de dokunduklari yerlerde parmak izleri.resmen istanbul’un gobeginde ve polisin denetiminde bir terorist eylem gercekle$iyor ve biz susuyoruz.

bu ki$inin cenaze namazi kilinir mi kilinmaz mi o konular bizi a$an konulardir elbette, ama bu ki$inin cenazesi bir teror orgutunun propagandasi haline donu$ebiliyorsa ve benim polisim de bu govde gosterisini sadece izliyorsa, benim midem bu durumu kaldirmakta gucluk cekiyor.

bu kadar $evkatli olan polisimin akli 1 mayis olaylarinda hastanelerin acil servislerine gozya$artici bomba atarken neredeydi diye sormadan edemiyorum kendi kendime ama cevap bulamiyorum.
tzevryl
allah allah ne kadar garip değil mi? bizim ülkemizde bizim polisimiz istediği yere gidemiyor birileri eylem yapacam diye polisi kalabalığa yaklaştırmıyor ayrıca güvenlik için konulan mobese kameralarının üstüne bez parçası atıp görüntü almasını engelleyebiliyor. yok artık ya. burası mars olmalı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol