ahmedinejad in istanbul ziyareti

independence
iran cumhurba$kani ahmedinejad’in istanbul ziyareti.

peki neden istanbul, neden ankara degil?

cok basit.cunku bu bir cali$ma ziyareti ve cali$ma ziyaretlerinde konuk devlet adami resmi prosudurlere uymaksizin diledigince gezip tozabilir.e bogaz varken neden ankara’ya gitsin degil mi adam?

degil i$te oyle.

bu ziyaretin cali$ma ziyareti haline dondurulmesinin yegane sebebi, iran cumhurba$kaninin anitkabir’i ziyaret etmekten fellik fellik kacmasi sebebiyledir.$eri hukumlerle yonetilen osmanli imparatorlugunun hakimiyetine son verip cumhuriyeti getiren bir insandan zerre haz etmezler iranli yetkililer, zira kendileri halen $eri hukumlerle yonetilmektedirler ve mustafa kemal ataturk bu rejim icin sakincali bir isimdir.

mustafa kemal ataturkumuz de nasil buyuk bir insanmi$ ki kendisinin olusunden bile korkuyorlar 100 sene sonra dahi.
independence
bu ziyaret sayesinde istanbul trafigi uzun bir sure siki tuttu.insanlar araclarindan inip arabalarini kilitlediler, ustelik arabalari cadde uzerindeydi.ambulanslar bile trafikte beklemek zorunda kaldi.
independence
anlasilan o ki bir boka yaramami$tir, zira iran ile enerji konusunda metrekup fiyati uzerinde anla$ma saglanamadigi icin herhangi bir anla$ma imzalanamami$.

ki$a da az kaldi ve turkiye dogalgazini rusyadan aldigi kadar irandan da aliyor.iran bir ibnelik yapar ve dogalgaz musluklarini kapatirsa sictik.

bu baglamda bu gezi turkiye icin son derece onemsizle$mi$tir bir anda.
andydufresne
işin diplomatik siyasi ekonomik yonune hic deginmeyecegim. anlatıyorum :

türkiye nin en buyuk medya yayın firmalarından birine iş gorusmesine gidecegim gundur. ilk elemeden gectikten sonra insan kaynakları mudiresi hanım efendi ile ikinci gorusmeyi yapmak uzere randevum vardır. anadolu yakasından karsıya gecerken bogaz koprusu uzerinde trafik durur evet gercekten durur şaka yapmıyorum. avrupadan anadoluya ve anadoludan avrupaya geçişler kesilmiştir. otobus gitmez ve ben kopru uzerinde inerek şişli ye kadar yürürüm. kan revan içinde ve bir buçuk saatlik bir gecikmeden sonra firmaya vardıgımda hanım efendiler tarafından soguk su ile karsılanırım. herseye ragmen gorusmem harika gecti. fakat ahmedinejad sana sesleniyorum eger o soguk su , gecikmemden kaynaklanan bir olumsuz göruş sonrasında bu iş üzerine içmem gereken soguk su olursa, o nükleer bombaları müsait bir yerinde göreceksin...
independence
bugun(yani 15 agustos 2008 cuma) cuma namazi sebebi ile istanbul tipki dun ya$ami$ oldugu trafik rezaletini yeniden ve hatta daha fazlasini ya$ayacak.ne de olsa iran ve turkiye cumhurba$kanlari cuma namazina gidecekler.
angelus
ülkenin bugüne kadar görmemiş olduğu ölçüde bir yalaklığa imza atılmasına neden olmuş olan ziyarettir. yollar kapandı, kimse işine gücüne yetişemedi, ambulanslar dahi yolda kaldı. nedir arkadaşım bu? 3/5 gram-ya da doğalgaz ölçüm birimi her neyse-doğalgaz için yapılır mı bu eziyet. yok hayır, istanbul u tümden kapatsaydınız bari, "kapattık arkadaş bugün, çıkmayın sokağa caddeye" deseydiniz hiç değilse hazırlıklı olurduk. lakin bırakın cumhurbaşkanı olmayı, istanbul un en varoş semtine muhtar adayı dahi olamayacak-bakın muhtar demiyorum, adayı diyorum-bir arkadaş için yapılan reva mıdır bu halka ey sözlük.
tria
ziyaret sonucunda düşünceleri değişmeyecek, türkiye’ye afedersiniz her türlü hıyarlığı yapacak bir adamın ziyaretidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol