türkiye de oss birincisi olmak

independence
son soyleyecegimizi ba$tan soyleyelim;

"bir boka yaramaz"

detaylandiralim;

senelerce e$ek gibi, iti gibi cali$irsiniz.anneniz babaniz hayati zehir eder sizlere oncelikle, sizin yerinize sizin tercih edeceginiz bolumler coktan ebeveynlerinizin kafasinda yer almi$tir bile.

"benim oglum tibba girecek, okulu bitirip doktor olacak bize bakacak."

"bizim kiz avukat olacak amcasi.mahkemelik bir i$iniz olursa bir kac sene sonra bize haber verin kikiki."

yarrak doktor olacak afedersin, bok avukat olacak.

belki istemiyor arkada$im bu cocuk tibba girmeyi hukuku bitirmeyi? belki idealinde cankurtaranlik var, belki rusyaya yerle$ip kozmonot olma hayalleri kuruyor kendi kafasinda sessizce.sorsana bir cocuga fikrini, nereye girmek istersin evladim desene.ama alacaginiz cevap belli degil mi?

"siz bana, beynime girmeyin de, ben nereye girmek istedigime nasil olsa karar veririm."

neyse, konu bu degil.konu bunca sene nefes almaksizin, derslerden tiksinene kadar ders cali$mak ve akabinde diyelim ki turkiye’de oss birincisi olmak.hadi hatta diyelim ki %100 netle birinci olmak anasini satayim.tipki bu sene bilmemkac ogrencide oldugu gibi.gidip sorsaniza o ogrencilerine, turkiye’de oss birincisi olmak hayatlarinda nasil eri$ilemez, ula$ilamaz, hayal dahi edilemez kapilar acmi$?

sik acmi$ sik.cok kufurbaz oldum bu entryde evet ama cidden oyle.acmi$sa sik acmi$tir, gerisi yalan.

oss birincisi olursan ne kazanirsin? burs alirsin diyelim, ya da ozel universitelerden orada okuman icin teklifler, ya da yurd di$indaki universitelerden teklifler, ya da yurt di$i universitelerine gidebilmen icin burslar vs. tamam bunlar cok guzel iyi de, okuyup yine turkiye’ye geleceksen bu egitimin sana hangi alanda faydasi olacak?

misal gittin amerika’da yale universitesinde atom muhendisligi fakultesinde a$mi$ bir egitim yaptin sonra yurda dondun.e ulan yurdunda var olan bir tane atom ara$tirma merkezi var, o merkezde de cali$anlar radyasyondan ko$arak kacma egilimdeki ki$iler.i$ik hizindan hizli ko$abilecekleri gunu bekliyorlar.bir kere senin ulkende atomla alakali ne var ki ara$tirma ile alakali birimin olsun.

velhasil diyelim ki harvard’a gittin ve uzay muhendisligi konusunda doktora bile yaptin.tum universite sana hayran ama sen vatan sevgin yuzunden ulkene geri dondun.ee burada ne yapacaksin o atom muhendisligi alanindaki doktorani? kayan yildizlara bakip dilek mi tutacaksin cayirlik cimenlik bir arazide, ne yapacaksin? senin ulken uzay hakkinda ne yapmi$ ki turksat haricinde ki sen ne yapacaksin? en fazla haktan akdogan ile kankalik yaparsin sonra da televizyona birlikte cikip "kucukcekmece semalarinda gorulen i$ik formlari kesinlikle uzayli teknolojisi urunu ufolardir.uzaylilar bizlere bir $eyler anlatmaya cali$iyorlar." dersin biter gider.

bo$ i$ler bunlar arkada$im bo$ i$ler.oyle oss oys kss falan derdine girecegine ac bir sozluk, geli$tir biraz sonra reklam al.deli para var diyorum sana bu i$te.aklini kullan.

diger ukala tavsiyelerimde goruu$mek uzere.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol