akp ye verilen hazine yardımi kesintisi cezası

independence
bugun ak$am saatlerinde akp ye kapatma davasinin sonucunda anayasa mahkemesi ba$kani ha$im kilic tarafindan aciklanan ceza.karara gore akp kapatilmayacak, herhangi bir milletvekili siyasi yasakli olmayacak, akp sadece hazine yardimindan 1/2 oraninda faydalanamayacak.

bunun anlami bildigim kadari ile $u;

bir siyasi partinin kadrola$abilmesi, illerde ilcelerde orgutle$ebilmesi icin hazine yardimina ihtiyaci vardir.her $eyden ote secimlerde mitingler duzenleyebilmesi, kendi propagandasini yapabilmesi ve secmeni ile birle$ebilmesi icin de bu yardima ihtiyaci vardir.ancak bu yardim kesilirse ciddi anlamda bir partinin ciki$ yollari kapatilmi$ olur.

buraya kadar tamam.ancak;

akp nin alacagi hazine yardiminin sadece 1/2 si kesilmi$tir.gecen seneki oranlara bakacak olursak, akp nin alacagi 1/2 kesintili hazine yardimi, ana muhalefet partisinin alacati tam hazine yardiminin hemen hemen aynisidir.bu baglamda akp onumuzdeki hazine yardimindan chp nin alacagi oranda hazine yardimi alacaktir.velev ki hazine yardiminin hepsi kesilmi$ olsun, akp’nin hazine yardimina ihtiyaci oldugunu hic zannetmiyorum.zira gerek akp li milletvekilleri gerek se akp yanda$i olan $irketler, akp icin hazine yardimindan cok daha fazla kapital saglayabilecek olcude varliklilar.bu durumda verilen bu ceza akp icin cok bir anlam ifade etmiyor.

nihai sonuc akp’nin bu mahkemeden inanilmaz ucuz kurtuldugudur.
brahma
ucuz kurtulmuştur.. anayasa mahkemesi başkanı haşim kılıç ın uzun uzun da belirttiği gibi birde parti kapatma cezası anayasadan kaldırıldı mı .. o zaman verilen bu karar devleti akp ye gümüş tepside sunmak değildir de nedir.
lost kidy
kesinlikle anlamsız bir cezadır. hazineden almadığı yardımın kat ve kat fazlasını dış desteklerinden alacaktır. bu bir ceza değil bir hediye gibi bile görülebilinir.
dccl
23 milyon ytllik cezadır. anlamadığım durum şudur madem bu parti laikliğe karşı olan bazı faaliyetlere girişmiştir neden kapatma cezası verilmemiştir. illa adamların evet biz laik düzeni yıkmak istiyoruz demesimi gerekir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol