parti kapatmak

independence
halkin kendi iradesi ile ba$a getirdigi partilerin, halkin iradesini gormezden gelerek anayasa mahkemesi tarafindan kapatilmasi durumu.

cumhuriyet tarihimiz benzer parti kapatma olaylari ile doludur.secimler olur, halk iradesini gosterir ve kendilerini temsilen yonetime bir parti getirir, sonra bir savcimiz cikar ve halkin iradesini simgeleyen parti icin kapatma davasi acar ve anayasa mahkemesi tarafindan bahse konu olan parti kapatilir.kapatma davasi boyunca demokrasi nerelerdedir, halkin kendi kendisini idare edebilme hakki hangi ta$in altina gizlenmi$tir bilinmez.

cumhuriyetlerde halkin iradesini gormezden gelmek hicbir kurumun yetkisi dahilinde olmamalidir.diyelim ki bir savci bir siyasi parti ile alakali bir kapatma davasi acti.anayasa mahkemesinin parti kapatma yetkisi elinden alinmali, verebilecegi ceza erken secim karari olarak degi$tirilmelidir.bahse konu olan partiyi eger halkin bizzatihi kendi iradesi getirmi$se bulundugu konuma, yine gerekli oldugu takdirde halkin iradesi a$agi almali, yerin dibine sokmalidir gerekli oldugu takdirde.11 anayasa mahkemesi uyesinin iki dudagi arasinda olmamali bu karar.anayasa mahkemesi benim, senin, onun vermi$ oldugu temsil hakkini alabilecek kadar geni$ yetkilere sahip olmamali.

akp’den memnun muyum?

asla!

kendilerinden de uyelerinden de hic hazetmem, bundan sonra da hazetme egilimim sifir.ancak ne olursa olsun benim icin halkin temsil yetkisini verme $ekli onemlidir, halkin karari onemlidir.parti kapatma yetkisine sahip bir kurum varsa, o zaman parti kurup secimler olmadan ba$a getirme yetkisine de sahip yapalim kendilerini, hic olmazsa kalkip oy kullanma derdimiz kalmaz.bizim yerimmize anayasa mahkemesi secsin hukumeti, mis gibi i$te.
esrakesh
gündemi meşgul etmek için yemdir genelde. bak günlerdir konuşuluyor, hala yankıları sürüyor.. ama ne oldu??

demokrasi zarar gördü mü?? evet.. her parti kapatıldığında aldığı yaralara bir yenisi eklendi..

vatandaşın arasındaki gerilim arttı mı?? evet..

halk korkmaya başladı mı?? evet... dağdaki askerin anası babası ağzı yüreğinde bir çatışma olacak diye bekliyor karardan dolayı..

e niye parti kapatiyoruz biz o zaman??

demokrasiyi korumak için mi?

vatanımda birliği beraberliği bozmamak için mi?

hala anlayamadılar, bazılarının taktiği bu."10 adım ilerlemek için bir adım gerilemek"..e siz de onların ekmeğine yağ sürüyorsunuz o zaman demektir..

artık yukarıdakiler gözlerini açsınlar..

partiyi kapatmak yerine olayı bireylere indirgeyip siyasi haklarından mahrum bıraksınlar.. yoksa işte refah gider saadet gelir, dtp gider bdp gelir...

daha uzar gider bu...
elma sekeriiii
türkiye’nin alı$kanlıgıdır. kapatarak egleniyorlar bizimkiler. açılım derken çok fazla açılıp ü$ütüyor ardından da sıçıyorlar. öyle i$te.
independence
sanirim turk adaleti kismi bir akillanma yasadi artik.

dilimin dondugu kalemimin yettigi her yerde parti kapatmanin sacmaligindan bahsedip durdum. partiler suc isleyemezler, sucu isleyen partiyi olusturan kisilerdir. partiyi kapattikca yeni partiler kurulur gelir. oysa suc isleyen bireyi cezalandirirsan parti ile alakan kalmaz.

artik sanirim parti kapatmak yerine suc isleyenleri cezalandirmayi tercih ediyorlar.
independence
yine dillendirilir oldu bu eylem.

devlet bahçeli hdp'Nin kapatilmasi icin mumkun olan her yerde bu dilegini dile getiriyor ama akp'den kendisine henuz somur bir destek yok.

siyasilerin halen daha neden oldugunu bilmedigim bir sekilde anlamadiklari bir nokta var.

sen zihniyeti degistirmedikten sonra x partiyi kapatsan ne olacak? hdp gider cgp gelir, o gider xyd gelir, isim degisir zihniyet ayni kalir. milletvekillerini ve parti genel baskanlarini da hapse tikmakla bir sey elde edemezsin.

zihniyet degismeli.

siyasilerin zihniyetini degistiremezsin zaten, o ayri konu. o siyasilere oy veren insanlarin zihniyetini degistirmelisin. vatan icerisinde vatan aratmayacak konuma getirmelisin. senin topraklarindan parca istemeyecek duruma getirmelisin. bunu nasil yapacaksin onu da sen bil. misal ikinci sinif insan muamelesi gosterme farkli irktan insanlara. belli bir partiye oy verenlere terorist muamelesi yapma. insanca yasama hakkini ulkendeki her insana ayrim goztmeksizin sagla. yahu bunlar cok zor seyler degil. yarin kime ne vergi gecireyim diye dusunmek yerine biraz bunlara odaklan, bak neler olacak sen bile sasiracaksin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol