chp nin soru önergesi vermediği gün

independence
boyle bir gun ya$andi mi $u ana kadar bilmiyorum, ancak bundan sonra ya$anabilecek boyle bir gun icin endi$elerim var.

oncelikle chp’li milletvekillerinin sagligindan endi$e duyarim.zira anladigim kadari ile kendileri milletvekili aday adayi olmadan once imzalami$ olduklari sozle$me turu kagitta "hemen her gun soru onergesi vereceksiniz, bunu yapabileceginize inaniyorsaniz milletvekili aday adayligina ba$vurun" $eklinde bir madde var.boyle olmali yani, aksi takdirde hickimse tum enerjisini meclise soru onergesi vermek icin harcamaz.

ote yandan chp’nin kapanacagindan ku$kulanirim.zira ba$ta deniz baykal olmak uzere herhangi bir chp’li milletvekili o gun meclise herhangi bir konu ile alakali soru onergesi vermemi$se bu i$te bir yanli$lik var demektir.eger chp’li milletvekillerinin sagliklari da yerinseyse aklima kapatilma ihtimalinden ba$ka bir ihtimal gelmiyor $imdilik.ama gelirse onu da eklerim buraya.

ya$asin cgp, ya$asin her gun soru onergesi verip meclisin zamanini calmanin vermi$ oldugu dayanilmaz hafiflik.ya da ya$amasin siktir et.
elma sekeriiii
yoktur boyle bir gun. nedeni ise chp’nin muhalefet yapma durumunu yanlis yerlerinden algilamasidir.

sadece soru onergesi vererek; "recep bey recep beeeey!" diye kibariye’nin annesi kivaminda takilarak muhalefet yapilmaz yapilamaz. ulke olarak yurtici ve yurtdisi ornekleri goz onunde bulundurursak eger; bir cok sekilde lobilesmenin cok daha iyi sonuclar dogurdugu ortada iken boyle "basit" muhalefetlerle muhalefet partilerinin ne secim kazanmasi mumkun olur ne de yerini saglamlastirmasi. kaybedilen tek sey partinin prestiji ve dolayisiyla oylari olur. o kadar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol