siege tank

eldrun
starcraft’ta terranların en iyi birimlerinden biri. siege mod’a geçirdiğinizde yere kurulup oldukça hasar verebilir karşı tarafa fakat havaya ateş edememesi gibi bir olumsuzluğu vardır.
eldrun
tanka tıklayınca orders sir, absolutely gibi kelimeler duyup ulan ne biçim konuşuyo bu, bir motherfucker demediği kaldı diye düşünürken alt tarafta zenci şöförü görürsünüz. action filmi gibidir ortalık.
imphotep
hareketli haldeyken pek bir etkinliği olmayan araçtır.zerglerin en ufak askerleri bile gelir patlatır anında.protosları hiç söylemiyorum zaten..
fekat,siege mod da konuçlandırdığınız vakit kuş uçurtmaz diyeceğim,diyemiyorum,havayı vuramıyor..fakat tam manası ile mükemmel bir savunma ve saldırı aracıdır.
savunma için kullanılacaksa uçaksavar radarların yanına kurulması daha bir etkili kılar.
saldırı içinse yollayacağınız ordunun arkasından sürmek pek bir etkilidir.önden girip ortalığı karıştıran ordunun yarattığı karmaşadan faydalanarak güzel bir yere konuçlandırırsınız.menzili de uzun zaten,dağıtır çıkar..
greyfurt
ön not: bu entry konunun meraklıları için utanıp, sıkılınmadan yazılmıştır. starcraft’ı ilk kez duyanlar kendilerine okuyacak başka entry bulsunlar.

terran ırkının ana savaş gücünü oluşturur. caydırıcıdır. siege moda geçerken çıkarttığı hidrolik ses bile, rakipte psikolojik tahribat yaratır. (sığır gibi desteklemeden yollarsanız, rakip işçiler bile tanklarınızı yoketmek için yeterli olacaktır)

yeterli sayıda (minimum 6) siege tank ile ilerlendiğinde damage 30 gibi makul bir etkiye sahiptir. siege moda geçtiğinde ise damage 70 olur. (görüldüğü gibi damage siege modda %133 artmaktadır)

dikkat edilmesi gereken asıl önemli durum ise siege modda splash vurmasıdır(pek çok kara ünitesi aynı anda tek bir birime ateş edebilirken siege tank tek bir atışta ateş ettiği bölgedeki birden fazla düşman ünitesini küle çevirir.(splash özelliği)

mutlaka en az 1 manga (12 birim) askerle desteklenmelidir. (ben genelde 8 asker 4 hemşire kullanıyorum)

düşmana atış için mümkün olduğunca yüksek yerler seçilmelidir. yüksekten yapılan atışlarda çoğu zaman rakip konuşlandığınız yeri bile göremeyecektir.

kısaca bu birimin en önemli iki özelliği kara birimlerine karşı karşı yıkıcı splash damage’i ve hand to hand attack’da mutlaka desteklenmesi gerektiğidir.

ayrıntıya boğulmak yada resimlere bakmak isteyenler için:
http://tinyurl.com/6ol7s6

türkçemizi seven not: entry’deki yabancı kelimeler artislik olsun diye değil, mecburiyetten kullanılmıştır. terminolojiye hakim olmayan bünyeler elbetteki mission objective’i okurken güçlük çekecek ve görevleri minimum gereklilikleri yerine getirerek geçmek varken, acı ve göz yaşına mahkum olacaklardır.
bizde türkçe okuyup yazmak istiyoruz ama kuralları üretenler koyuyor. kamu oyuna saygı ile duyurulur.

son olarak:
-ready to roll out!
-yes sir?!
-destination?
-i dentify target!
-orders, sir!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol