üniversite sınavında baraj puanlarınin değişmesi

independence
bugun yok’te yapilan toplanti sonucunda alinan karar.bu karara gore universite sinavlarindaki baraj puanlar ogrencilerin lehine du$uruldu ve bu puanlar 2008 oss ye giren ogrencileri de kapsayacak.

puanlar $u $ekilde guncellendi;

2 yillik bolumler ve acikogretim icin 160 olan baraj puani 145 e du$uruldu.

4 senelik universiteler icin baraj puan 185 ten 165 e du$uruldu.

yeniden soylemek gerekirse bu puanlar bu sene oss sinavina giren ogrenciler icin de gecerli.
tamu
yurdumda üniversiteye girmeyen (donanımlı/donanımsız) öğrenci kalmasın, herkes üniversite okusun, herkes mezun olup mezun olduğunun ertesi günü (!) süper işlerde (!), süper ötesi maaşlarla (!) çalışmaya başlasın şeklinde düşünceler içerisinde olan yök kurumunun yeni kararı.
hika
bu sene üniversitelere alınacak öğrenci sayısının artmasından kaynaklanan doğal bir durumdur.
ancak bu sınav bir sıralama sınavı olduğu için puanın pek önemi yoktur.
yine de şu bir gerçektir ki; kontenjanın artması+aday sayısının az olması bu seneki adayların üniversiteye girme şanslarını arttırmıştır.
pistazie
seneye sistem degiseceginden bu sene en fazla kısıyı unıversıtelı yapmak ıcın baraj asagı cekılmıs ve kontenjanlar arttırılmıstır.ama onemli olan sıralama.
senko
mantar gibi türeyen apartman üniversiterinden gelen baskılar ve yeni devlet üniversiteleri açılmasından dolayı alınmış bir karardır.
zaten bolca kalifiye olmayan eleman yetiştiren toplumumuzun, 4yıllık üniv. mezunlarının %25’i işsiz diye ağlamasına şasılmaması gereklidir.
şimdiki kararla bu %25 rahat rahat %30lara çıkar.
igor
konuyla ilgili yapilan duzenlemede daha fazla insanin universiteye yerlesecek olmasi sistemin dinamikleri acisindan altyapisi hazirlanip hazirlanmadan mi yapildigi konusunda herhangi bir fikir yurutemiyorum ancak;


okumanin neresinin kotu oldugunu anlayamadigim bir ulkede yasiyorum ki nedense en cok okumayla ilgili aksiyon veren bunyeler okuyan insanlardir.

"herkesin okumasina gerek yok"

e peki guzel kardesim madem oyle sen ne diye okuyorsun o herkesten biride sen degil misin? bu cumleyi kurmak ve boyle dusunmek toplumsal bir sinif ayrimciligi yapmaktan baska bir sey degildir.


tamamen sekilden ibaret yasiyoruz ki o okumasin ki ben okuyayim bencilligi ile ne bulunan, calisilan isten, ne evlilikten ne de cocuga bir hayir gelir bunun gibi dusunen bir zihniyetten.

hali hazirda issizlik okunsa da okunmasa da varolacak degismez bir butunun parcasi olacaktir. birakalim bu ulkede tarikatlar cemaatler abuk subuk ne udugu belirsiz insanlar gencleri egitmeye calisana kadar universiteler yetistirsin ve birakalim is konusu bundan sonra tartisilsin a tabi dogru herhangi bir cemaate bagli bir arkadasin ne mezunu olduguna bakilmaksizin istedigi ise girebiliyor degil mi? hay sizin zihniyetinize....
orqn
herkes barajı geçsin.özel okullara girme hakkı kazansın biz de parayı kıralım mantığıyla alınmış bir karardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol