orman yangını

independence
havalarin isinmasi ile birlikte her sene ulkemizin ba$ina musallat olan en berbat yangin turu.her bir orman yangininda ulkenin akcigerleri hektar hektar yokoluyor.
angelus
yeni yeni, daha büyük, daha çok yıldızlı otellerin inşa mevsimi geldiğinde, daha güzel villalara ihtiyaç duyulduğu anlarda ilahi ve kozmik bir güç tarafından başlatılan yangınlardır. evet.
independence
her sene yaz aylarinin ba$indan sonuna kadar yurdumun ba$indaki en buyuk felaketlerden biri.

her sene ulkemin ormanlari yaniyor, akcigerleri birer birer yok oluyor ama devletimiz sadece ormanlik alanlara giri$i yasaklayarak onlem alabildigini zannediyor.oysa ormanlik alana girmek yerine yoldan gecerken araba camindan izmarit atmak dahi koskoca bir ormani yerleyeksan edebiliyor.

uyan ey devlet uyan.bu hizla 10 sene icerisinde balkonlarimizdaki ciceklerimizle teselli bulacagiz.
tria
yaz aylarında yanma sebeplerinden biri turistlerin kaçması, ikincisi yangını söndürülemeyecek derecede uygun şartlara yazın sahip olması gösteriliyor. 2004 tarihinden bu yana orman yakma suçu ile yakalanan faillerin pkk ile bağlantısı mutlaka çıkmıştır.
skunk
insanların vurdumduymazlığı sonucu veya türkiyeye hatta tüm dünya insanına kasıtlı olarak yapılan, cinayet sayılabilecek insandışı eylemler sonucu ortaya çıkan tablo.
phantom lord
ülkemizde nedense hep ege ve akdeniz sahillerindeki tatil yörelerine yakın alanlarda çıkar bunlar. karadeniz’de, trakya’da ne biliyim şöyle doğu anadolu’daki ormanlarda hiç yangın çıkmaz. ve her yangından sonra ilgili bakan çıkıp "buralara imar izni vermeyecez. mıy mıy mıy..." der. ama bodrum’un, gökova’nın, kuşadası’nın ve nice yerlerin hali ortada.

son bir-iki senedir de suçlu belli oldu: pkk. ormanı belediye başkanı kendi de yaksa, suçlu belli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol