bahtiyar engin

independence
1965 senesinde ordu’nun çarşamba ilçesinde dünyaya geldi, ilk ve orta okulu almanya’nın müninh kentinde okudu.1980 senesinde türkiye’ye geriş dönüş yaptı ve ordu lisesinden mezun oldu. 1980 – 1983 seneleri arasında ordu belediye tiyatrosunda muhtelif oyunlarda oynadı.yüksek okulunu ise sırasıyla şöyle okudu; makine müh.(1 yıl- yıldız üniv.) iktisat(1 yıl anadolu üniv.) ve almanca öğretmenliğini (2 yıl uludağ üniv.) okuduktan sonra terk etti.

1987 yılında ist.üniv. dev. konservatuvarına girdi ve 1991 senesinde mezun oldu.1989 senesine kadar kadar sırasıyla; o.b.k.t – bursa dev. tiyatrosu – ist. dev. tiyatrosu - nisa serezli tolga aşkıner tiyatrosunda çalıştı.1989 senesinde ist. şehir tiyatrosuna girdi. şuanda dahi aynı tiyatroda oyuncu ve yönetmen olarak çalışmakta .1986 senesinden günümüze seslendirme sanatçılığı yapıyor (reklam- sinema-tv - belgesel - tanıtım filmleri vs.)

lirik tarih (protel) – gençlik günleri (i.b.ş.t.) – istanbul tiyatro festivali (i.k.s.v.) – berlın buluşmasi (geothe enstutıt) gibi önemlı organizasyonların koordinasyonunda önemli görevler aldı.

müjdat gezen sanat merkezi – bkm atölye – bir çok lise ve üniversitelerin tiyatro topluluklarında eğitmenlik yaptı.

http://www.cookguzelhareketlerbunlar.com/bahtiyar-engin.html

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol