boku çıktı bu ülkenin

independence
genel anlamda ya$adigi ulkeden haz etmeyen herkesin diline pelesenk olmu$ cumle.

e tamam cikti diyelim de, ciktiysa duzeltmek icin bir $eyler yap, bir adim at? ama yok.turk insani olarak yapabilecegimiz tek $ey $ikayet etmek ve konu$maktir, sonra secim zamani gelir iki suslu cumle edene oy verilir, mazisine hic bakilmaz.e arkada$, esasen sen kendi ellerinle bokunu cikartiyorsun ulkenin, sen beceremesen bile bokunu cikartma potansiyeli son derece guclu olan ki$ilere oy veriyorsun.neyin $ikayetindesin ki sen $imdi?

+of ridvan of.boku cikti bu ulkenin.
-kime oy vermi$tin secimlerde?
+akp’ye?
-e tamam i$te.istedigin olmu$ o zaman, neden $ikayet ediyorsun ki?

daha ulkede satilmami$ bir suru kurum ve kurulu$ var, onlar da bir satilsin bu konuyu daha sonra konu$uruz sizlerle.
akhillius
dünyanın yoktur pis su gideri bir tarafından bir şeyleri çıksın.

tamamen kişinin maruz kaldığı olaylar karşısındaki serzenişidir. ya da eskiden hoş karşılanmayan bazı olaylarının günün ilerlemiş ve gelişmekte olan kültürüne göre normal karşılanmaya başlamasından mütevellit söylenebilir.

belkim ülkemin daha farklı yerlerinde daha farklı tarzda yetişen kişinin metropolitan olmuş bir şehre geldiğinde, gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyememeside olabilir.

bunlardan tamamen bağımsız olaraktan; kişilerin kısa yoldan kendi ceplerine ya da menfaatlerine karşı çalışmaları sonucunda birçok kişininde kabullenmeyeceği gibi akıl selim olan insanların kullandıkları haklı söz öbeğidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol