eurovision a kürtçe şarkı ile katılmak

independence
dunyanin her ulkesinde inanilmaz bir reklama sebep olur bu durum.hem yurt icinde hem de yurtdi$inda "turkiye de kurt sorunu vardir" lakirdilari en aza iner, hatta %80 sona erer.bir de ibrahim tatlises’i icerisinde muhakkak uzun hava olan bir pop benzeri $arki ile bu yari$maya yolladik mi tamamdir, hem birincilik cantada keklik hem de tum dunyadaki siyasi yorumlari lehimize cevirmek adina bulunmaz firsat.ermenistan’dan dahi 12 puan alacagimiza her bahse girebilirim daha $imdiden.

eger bizim $arkicilarimiz kendi tercihlerine gore ingilizce $arkilarla bu yari$maya katilabiliyorlarsa demek ki isteseler fransizca ya da ispanyolca $arkilarla da katilabilirler.bu durumda bu yari$mada yari$macilarin ulkelerinin resmi dilleri ile katilma zorunluluklari yok.eh oyleyse kurtce $arki ile katilinmasinda da hicbir sorun olmaz, olmamali da zaten.

ke$ke boyle bir $eyi akil etseler var ya, dtp’nin bile hainlikleri sona erebilirdi bir sureligine bile olsa.
angelus
herhangi bir avrupa ülkesinde, ülkesine ait elemelerde birinci olan sanatçının rahatlıkla gerçekleşebileceği bir eylemdir. öyle çok fazla da bir tepki almaz zannediyorum türkiye nin dışında. "türkiye de nasıl olur?" derseniz "kuş dili bile seçeneklerde üst sırada kendisine yer bulur" derim. evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol