özel iletişim vergisi

independence
tum telefon faturalarinda bulunan ve kimsenin ne i$e yaradigini bilmedigi vergi turu.her ay faturalarimiza %15 lik bir miktar eklenerek bizleri sevincten cilgina cevirir mnskym!
independence
99 depreminden sonra ortaya cikti bu vergi malumunuz. geciciydi kalici oluverdi, tamam amenna. gerekliydi cunku, her dakika bir ba$ka bolgede yeni bir deprem olabilirdi, e oldu da.

van depremi oldu, yuzlerce ki$i enkaz altindan cansiz cikartildi, binlerce ki$i yarali cikartildi. takdir-i ilahi dedi pek cogumuz, oysa ilahinin takdiri degildi o insanlari olduren, curuk yapilardi sadece.

her neyse.

deprem oldu ölen öldü kalan saglar bizimle, peki de..

e hani birader bu ozel ileti$im vergisi adina toplanilan milyarlarca dolar? neden insanlar seferber olup bolgeye yardim etmek zorunda hissettiler kendilerini? hayir bu cok asil bir duygu, birliktelik tek yumruk olmak falan enfes muhte$em her $ey tamam da..

vergilerden toplanilan paralari diyordum ben, onlari nerede bulabiliriz bize birisi tarif ediverse yerini?

ozel ileti$im vergisinin bir diger ismi de deprem vergisidir malumunuz. e 11 senedir benden bu devlet deprem vergisi aldi herkesten aldigi gibi. deprem vergisi diye toplanilan vergiler depremde kullanilmayacaksa panayirlarda acili$larda falan mi kullanilacak? devlet diyor ki "i$te $uraya $u kadar ev yapicaz vatanda$a 20 senelik vadelerle vericez".

ya hayir bu i$te bir sikinti yok mu?

vatanda$ ona verecegin evi zaten 11 senedir sana odemedi mi her ay hic kesintisiz? sen vergileri acil ihtiyac halinde in$a edip yeniden vatanda$a satmak icin mi topladin hem de vatanda$a hic sormadan?

bu i$te bir sikinti var, bu i$te bir yanli$ var. cikar kokusu yakinda nasil olsa.
lost kidy
1999 depremi ardından van depremine kadar olan süreçte yeni para ile 33 milyon toplanmış, bu para ile bir değil birçok van silbaştan yapılabilecekken hala halk yardımı olmadan devlet böyle bir afetin altından kalkamıyor. deprem vergileri yol olmasın!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol