tv de atatürk u izlerken ağlayacak gibi olmak

independence
hani televizyonda cok duygusal bir a$k filmiz izlersiniz de goz pinarlariniz dolar, tuyleriniz diken diken olur, dokunsalar aglayacak duruma gelirsiniz ya hani.

ya da ne bileyim, bir facia haberi vardir haber bultenlerinde, cocuklar olmu$tur, anneleri babalari olmu$tur, mehmetcik dagda bayirda vatanini yani bizi savunurken $ehit olmu$tur da tum bunlarin kar$isinda nutlumuz tutulur, nefesimiz cikmaz, bogazimiz dugumlenir de gozlerimiz dolar ya aniden.

ben eminim ki pek cogumuz, ulu onder mustafa kemal ataturk’un o zamanin teknolojisi ile cekilebilen goruntulerini izledigimizde, sesini duydugumuzda, o heybetini ekranlarda tekrar tekrar her gordugumuzde ayni duygulara kapiliyoruzdur.

"turk milleti zekidir" derken "zekidir" kelimesinde sesinin bagirmaktan oturu incelmesi sirasinda, o kalkik ka$lari ile sagina soluna selam verirken var olan goruntulerindeki magrur ve devasa baki$larinda, siyah beyaz karelerde bile hic tereddutsuz hissedilen o deava heybeti esnasinda, ya da ne bileyim istisnasiz tum goruntuleri esnasinda kacimizin elleri titrememeye ba$liyordour ki.

gunumuzde mustafa kemal ataturk’u goklere cikartan ve her durumda ondan bahsedenlerin pek cogunun sahtekar oldugunu, ataturk’umuzun liderliginin golgesinden faydalanmaya cali$tiklarini zaten hepimiz biliyoruz.ancak bu bildiklerimiz dahi, onun isminin gectigi yerlerde heyecanlanmamizi, urpermemizi etkilemiyor.

kacimiz televizyon ekranlarinda mustafa kemal’imizi gordugu zaman gayri ihtiyari bacaklarini toplamiyordur uzattiklari yerden, ya da kacimiz bacak bacak ustune atmi$ durumdan duzelip daha duzgun bir $ekilde oturmuyoruzdur onu gordugumuz zaman?

ya bana $unu soyleyin.

1881 den 2008 e koskoca 127 sene gecti, zerre azaldi mi bu sevgi, hic bitmeye yuz tuttu mu? bir de $unu soyleyin bana, ataturk’e olan sevgi biter mi?

bugunlerde ya$adiklarimizi ya$adiktan sonra daha bir sever olmuyor muyuz mustafa kemal’imizi, daha buyuk bir hayranlik beslemiyor muyuz bu vatan icin, hepimiz icin yaptiklarina?

varsa bu sorularin cevaplari kar$isinda tereddute du$en, bir bir gozlerinden operim her birinin.caner ile tulin a$ki kar$isinda urpermek keser sizi bu durumda.

tebrik ederim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol