ömer baba

independence
kurtlar vadisi isimli dizide emin olcay tarafindan canlandirilan, efe karahanli’nin, yetmedi ali candan’in, o da yetmedi polat alemdar’in uvey babasi.dizi kurtlar vadisi iken tamamen apolitik olan omer baba, dizi ne zamanki kurtlar vadisi pusu haline donu$tuyse o andan itibaren politik bir adam oldu cikti.eskiden mevlana’dan mevlevilikten dinden imandan ba$ka bir $ey bilmeyen adam, dizinin ismi degi$ince bozdu kendisini, devlet i$lerinden mafyadan $undan bundan ba$ka bir $ey konu$maz oldu.deli hikmet’e benzedi cikti.
sitare
nedense kurtlar vadisinde bir türlü ön plana çıkartılmamış(çıkamamış) zannıca mevlana öğretisinden dizi formatı gereği biraz daha nizamülmülk e yaklaşmış dizi kahramanı.
independence
vay arkada$ ya, bu adama soru sormaya da gelmiyor.

verdigi cevap her seferinde $u $ekilde ba$liyor;

+ bir bilgeye sormu$lar...

eremedi adam hala, aramizda ya$iyor ya i$te o garip. bi erse de biz de kurtulsak.
independence
dikkat ettim de, ne zaman allah inanci ile alakali bir $eyler anlatmaya ba$lasa cevresindekilere fonda hemen bir tasavvuf muzigi peydah oluveriyor.
independence
:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

gecen bölüm mezarlik baskini sirasinda vuruldu ameliyata alindi, ameliyat iyi gecti ölümden siyrildi ama bu bölüm de kalp krizi gecirdi. tek ayagi cukurda artik. kismetse 108. bölümde diziden ayrilir in$allah.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:
independence
109. bolum itibari ile aramizdan ayriliyormu$. ersoy ulubey sagolsun, sen bu diziye fazlasin du$uncesi ile olsa gerek hastanede öldürüveriyormu$ ömer babayi. elleri dert gormesin lan, ne zamandir gozunun icine bakiyordur adam gitsin artik diye.
independence
mynet haberiydi bu, onumuzdeki bolum omer baba ölülyor, polat gozya$larina boguluyor diye, olmemi$ adam tam aksine iyile$ti. vay arkada$ ya.
independence
ersoy ulubey olmesin de aha bu adam ölsün artik arkada$ ya. onun sahneleri ciktigi zaman ba$ka kanalda reklam varsa yemin ederim onu izliyorum. adami daha gordugum anda icime bir kasvet bir agirlik cokuyor, bir de konu$maya ba$ladigi anda samanyolu tv izliyormu$um gibi oluyorum. izleyiciye de yazik ya.
independence
dunyanin en gereksiz adami.

sabah ak$am kaval cal ney ufle amk, ba$ka olayi yok. kalk bir i$in ucundan tut, eve bi ekmek getir bi i$e yara?

yok.

+ hazreti mevlana der ki.... hz. allah der ki... hz. muhammed der ki...
- lan ekmek? i$? kalk bir i$ yap ? birak artik o kavali elinden?
+ hazreti hatice anamiz buyurur ki..
- lan lan?!
+ evladim gel otur $oyle, soyleyeceklerime bir kulak ver...
- kavalimi calarim keyfime bakarim hesabindasin yani sen hala.
+ hazretleri buyurmu$lar ki...
- teheyy. gotun kireclendi amk otur otur. git git uzak dur git.
independence
-----------------------------spoiler----------------------------:

dun yayinlanan bolumde secde de kalpten gitti anladigim kadari ile. onumuzdeki hafta diriltmezler in$allah.

-----------------------------spoiler----------------------------
independence
adami canli canli gomduler topraga, sonra kahraman polat geldi kurtardi ama eleman komaya girdi, bir kac haftadir da komadaydi ama gene ölmedi. bi öl ömer baba be, bi öl amcacim ya.
independence
gecen haftaki bolumde cok $ukur artik hakkin rahmetine kavu$tu. twitter’dan #omerbabaninvedasi olarak duyuruldu zaten konu. adam secdede gitti ya la.
simplist
hakkında hiçbir fikrim olmamasına rağmen, hissettiğim kadarıyla kurtlar vadisi dizisinde yer almış, varlığı müddetince kaval ve nasihat dışında bir faaliyete kalkışmamış, defalarca ölümle "bi arkadaşa bakıp çıkıcam" ilişkisi yaşayıp nihayetinde 'ölmeye ölmeye ölmeye geldim" sloganıyla yatılı gitmesi suretiyle bir kısım dizi izleyicisini üzmüş, bir kısım sözlük jedisi ve okur/yazarını sevince boğmuş dizi karakteriymiş.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol