hollywood kliseleri

jason windsor
her hollywood filminde görülen sahnelerdir.
polislerin çörek ve kahveyle atıştırırken önünden hızlı bir şekilde araçla kötü adamın geçmesi.hatta hafif tombiş olan polisin kahveyi üzerine dökmesi gibi.
eldrun
kahramanımız o güne kadar hiç şükran gününde evde olamamıştır ve boktan bir aile hayatı vardır. düzeltir efendim bunu filmin sonunda, şükran gününde evde de olur hediye de alır kızına.
eldrun
dünyayı uzaylılar istila eder ya da bu tarz manyaklıklar olur. bütün çözüm yollarını amerika bulup dünyaya haber verir kurtardık sizi hadi iyisiniz diye.
eldrun
kahramanımız gerektiğinde formula 1 pilotu, gerektiğinde kırk yıllık rallici gibi araba, jip envayi çeşit araç kullanır. virajı kaydırmadan dönmek lugatında yoktur. kovalamaca sırasında 50 kere vites değişir araçlarda. takipçiler ise ya bir yerlere çarparlar ya da takla atarlar. tabiki de patlarlar. takla atan araba patlar, patlamazsa da içinden insanlar çıktıktan sonra patlar.
laughter
bizde de özentiliğe sebep olan klişelerdir. kahraman polis sabah kalkar ilk işi mutfağa gitmek olur. buzdolabından kutu sütü çıkarır ve kafasına diker.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol