bayrampaşa cezaevi

nickten yana sansim yok
artık cezaevi değildir. kapısına kilit vurulmuştur. bomboş bir binadır şu anda.

kadir topbaş nasıl değerlendirileceği hakkında ise;" büyük yapılar yapma projemiz yok. burası, altında yer yer otoparkları olan, sanat ve kültür aktivite alanları ve ağırlıklı olarak yeşil alan olacak. yani bu ağaçları korunacak. bölge insanlarının yıllardır sıkıntı yaşadıkları bu alan, yeniden insanlığın mutluluğuna vesile olacak bir alan haline getirilecek." demiştir.
aello
eyüp 3. asliye ceza mahkemesi’ndeki duruşmada kararını açıklayan hakim ali belen, ’’topluca silahlı isyan’’ suçunu işledikleri iddia edilen sanıkların, yapılan yargılama sonucunda, emanete kayıtlı silahları kullanıp kullanmadıklarının açık bir şekilde anlaşılamaması nedeniyle suçun, eski tck’nın 304/1-2. maddelerince düzenlenen ’’cezaevi idaresine karşı toplu isyan’’ olduğuna hükmetti.

mahkeme, bu suç için öngörülen 7 yıl 6 aylık olağanüstü dava zaman aşımı süresinin 19 haziran 2008’de dolduğuna işaret ederek, açılan kamu davasının tüm sanıklar yönünden ayrı ayrı düşürülmesini kararlaştırdı.



devamı için

http://tinyurl.com/cuhu8q
set me free
30 temmuz 2001 yılında yapılan bir aramada bulunanlar şöyleymiş.

21 tabanca
205 mermi
1 el bombası
159 cep telefonu
81 sim kart
124 batarya
121 şarj aleti
312 kesici ve delici alet
5 kilo esrar
92 gram eroin
82 adet uyuşturucu hap.

bir düşünsenize... kapandı burası. silivri’deki cezaevine taşındı.
rumuz pilis tiray egen
2004 yılında tutuklu olarak bulunduğum yerdir. şahsım sözlüğün bünyesine pekte uygun olmayarak vakti zamanında pek çok belaya bulaşmıştır. burayı sevmiştim be sözlük iyi kötü çok güzel anılarım vardı. ayağım kısmetli midir nedir anlamadım burda yattıktan 1 sene sonra cezaevi kapandı. aynı şey bakırköy ıslah evinde de olmuştu. şimdi ben silivriye gitsem orası da kapanır lan..
nys
çocukluğumda çok değer verdiğim birinin ziyaretine gittiğim yerdir. çocuk olmamdan dolayı içeri girmeme izin vermişlerdi. içerideki şaşkınlığım hala aklımdadır. bir sürü aramadan geçtikten sonra içeriye ulaşabilmiş o harika diye isimlendirdiğim insana ulaşmıştım. halısız, soğuk, elektrik sobalarının ortada olduğu bir yerdi. saz çalan birinin umarsızlığı dikkatimi çekmişti. insanların sıcaklığına rağmen soguk ve kasvetli gelmişti bana. eh başka nasıl gelebilirki.

2000 yılındaki hayata dönüş operasyonu ile anabiliriz aynı zamanda. nasıl bir hayata dönüş operasyonuysa.

ha birde ben fazla kalmayacağım adlı 2007 yapımı filmin senaryosu ve müziği bayrampaşa cezaevi mahkumlarına aittir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol