tavuk sote

independence
ku$ba$i ha$lanmi$ tavuk etlerinden olu$an leziz yemek.

kendi tarifim $u $ekildedir.

tavugun gogus kisimndan temin edilir ve bu parcalar ha$lanir.ha$lanan tavuk etleri ku$ba$i $ekilde dogranir ve sac bir tavanin icine atilir.akabinde domates ve sivri biber temin edilir ve bunlar da kubik bir $ekilde dogranarak ha$lanmi$ tavuk etlerinin icerisine katilir.bir miktar salcali su hazirlanir ve sac tavanin icerisinde konulur.uzerine biraz kirmizi biber biraz tuz ver ocagin uzerine kari$tir kari$tirabildigin kadar.su azalip domates ve biberler kavrulduktan ve tavugun etleri(tadina bakarak anla$ilir) super olduktan sonra ocaktan indirilir.yenilir evet.

unutkanliktan sonra gelen edit:mantar lan mantar.ku$ba$i dogranmi$ mantar eklemeyi aman ola ki unutmayin sonra bana sovmeyin.

not:yazida gecen tum materyaller ku$ba$i olacak ona gore.
tacican
harikalar yarattığım yemek çeşididir. bu yemeği arkadaşlarıma yedirdikten sonra arkadaş sayım artmış, tacican bize ne zaman yemek yapmaya gelecen, taaacicann tarifini versene, taacicaan insan bizede bırakır, taacican benimle evlenirmisin, taacican kız olsam sana verirdim... şeklindeki nidalara maruz bırakılmışımdır. yani o kadar güzel yapmışımdır. ancak tarzım farklıdır. biber ve soğan kuşbaşı kesilir yağla sotelenir, 2-3 dakikaya mantar atılır yoksa gerek yoktur, kıvama gelince domates atılır, 2-3 dakika sonra kuşbaşı çig göğüs tavuk, 3-4 yemek kaşığı varsa soya sosu ve envayi çeşiy baharat bu karışıma eklenir, 10 dk kısık ateşte arada karıştırarak pişirilir. yenmez, yanında da yatılmaz, yalanır yutulur tabaklar değil tava bile ekmekle sıyrılır efenim. çocuklara tavuğu sevdiren sote. ben bulmadım ama ben yaptım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol