size bir nah cekebilir miyim

geri donusum kukusu
geçmiş ve günümüzün ünlü nah üstadlarının ağzında daha da bir anlamlı, daha da bir güzide hal alacak soru öbeği.

nah çekilmesi farz olan ve canları feci şekilde nah çeken olay ve kişilere bakılırsa, şlak! ya da tok bir sesle çıkarılması gerek bence. ha politikacıların, efendime söyleyeyim sarkozy’nin merkel’in falan anlamaması kuvvetle muhtemel ama çıkan ses değil, o hışımla hareketi çekerkenki o güzelim bileğin, o güzelim kolun ve parmakların kararlı duruşu eminim adresini ziyadesiyle bulacaktır.ben inanıyorum şahsen kendim.
kasif
her şey bir sakız elastikliğinde. çektikce uzamakta, uzadıkça laçkalaşmakta, laçkalaştıkça anlam ve kıymetini yitirmekte, anlam yitirildikçe kalitesizliğe ve hissizliğe yol açmaktadır.

politikacının biri çıkar, söylevlerinde bulunur, içini doldurmaya muktedir olamayacağını bile bile hem de; asker çıkar, hamaset ruhla atar nutukları, ‘vatan millet sakarya’ nidalarında halkı yersiz ve gereksiz galeyana getirir, işlerin çığrından çıkması için yayın ağzındaki ok oluverir! bir sevgili çıkar, yarı çaresizlik yarı alışkanlıkla vıcık vıcık sevgi sözleri sarf eder terk eyleyecek/eyleyen sevilen kişiye. sevi, ayaklar altındadır, yerlerde sürünüyordur.

durdurun dünyayı lütfen!

bir yerlerde eksiklikler var dostlar. bir yerlerde tamamlanmayı bekleyen ama anlamları eksik bırakılan şeyler var. bir şekilde bunları kanatırcasına dahi olsa bulmak ve faydacılığını kanıksamak lazım. sevgi artık şekil değiştirmeli; sevgi sahiplenme denklemi değil! vatan sevgisi şekil değiştirmeli; vatan sevgisi yaşadığımız kan gölü değil! politika şekil değiştirmeli; politika yalanlar dehlizi değil!

ve izniniz olursa;
politikacılara bir nah çekmek istiyorum!
silah yanlılarına bir nah çekmek istiyorum!
sevgilerini göstermelik vitrin mankenleri gibi sergileyenlere bir nah çekmek istiyorum!


......

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol