sünnet olmak siyasi simgedir

nickten yana sansim yok
haber7nin güzel bir tespitidir.

"sünnet olmak" siyasal simgedir. yasaklansın!

sünnet neden bir siyasal simgedir?

1) sünnet halkın inananlar ve inanmayanlar şeklinde kamplara ayrılmasına yol açmaktadır.

2) sünnet bir mahalle baskısı unsurudur. bildiğiniz gibi sünnet düğünlerinin bir kismi mahallelerde yapilmakta ve mahallenin diger sakinleri, kendilerini baskı altında hissetmektedir.

3) sünnet çocuklarına giydirilen kıyafetlerde ’’maşallah’’ yazısı, bu körpe dimağları kaderciliğin kara ellerine teslim etmektedir. işte bu çocuklar da ileriki yaşlarinda, "ödevi yarin getirir misin?" şeklinde yöneltilen soruya, ’’inşallah’’ diye cevap vermekte, bu cevap da diğer öğrenciler üzerinde baskı unsuru oluşturmaktadır.

4) sünnet türbandan bile daha tehlikelidir. en azindan türban görülüp başı ezilebilen bir tehlikedir. oysa sünnet, sinsi ve gizli yollardan amacına ulaşmak için çalışmanın simgesi haline gelmektedir.

5) sünnet olan çocuklara bilindigi uzere ’’ssnnet çocuğu’’ denmektedir. oysa çocuklarımızın ’’laik ve çagdaş çocuk’’ olması, ülkemizi ilerletecek yegane güctür.

6) bilindigi sünnet operasyonu sırasında dualar okunmaktadır. bu merasim, yaşları kücük olan çocukların beyinlerinin yıkanması anlamına gelmektedir.

7) sünnet masum bir operasyon olarak gösterilemez. sünnet operasyonu ile,’’şeriatın kestiği parmak acımaz’’ sozüne gönderme yapilmakta, böylece çocuklar şeriatçı olarak yetiştirilmek istenmektedir.

işte bu sebeplerle, masum bir operasyon olarak gosterilmeye çalışılan sünnet’in siyasal bir simge olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır.

sünnet yasaklanması bizi çağdas uygarlık düzeyine çıkaracak bir adımdır!


http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=300423
adrenokortikotropik
simge olması için bir şeyin görülür yerlerde olması gerekir diye düşünmekte olduğumdan olsa gerek, teşhirci müslümanlar dışında pek kimse için geçerli değildir bu önerme kanımca.
haa, şu sünnet olayının sağlıkla alakalı boyutuyla ilgili de pek bir bilgim yok ama vardır bir alakası değil mi? yanlış duymuş olamam?
(bkz: götünden haber uydurmak )
(bkz: bu haber yazılmamış resmen sıçılmış)
fastjunkie
saçmalığın daniskası...
günümüzde bilinmektedir ki islam dininden farklı dinlerin mensupları da sünnet olmaktadır. çünkü neden ? sünnet’in birçok hastalığa engel olduğu tıp camiasınca kabul edilip kanıtlanmıştır. sadece amerikada sünnet oranı %85 lerdedir. (bkz: hıyarlığın luzmu yok arkadaşım)
kaldıki sünnet adı üstünde sünnettir. allah tarafından emredilmemiş sadece peygamberimizin uygulanmasını yararlı gördüğü birşeydir.
kekec
türban dindar ile dindar olmayanı ayırt ederdi bunu bir sorun olarak görürdük ama sünnet direk müslüman ile müslüman olmayanı ayırt ettiğinden daha büyük bir sorundur aslında...

tehlikenin farkında mısınız?
independence
once gene ironi yapilmi$ sandim ba$likta, zira tam ortami tam gundemi.sonra verilen kaynagi okudum, sitenin kendisine baktim, $unu yaptim bunu yaptim, yok yok yok.

ironi degil.gayet ciddi olarak du$unulmu$ ve yazilmi$.

sonra yeniden du$undum.son gunlerde ne kadar cok du$undugumu, aslinda hic bu kadar du$unmeye ali$kin olmadigimi du$undum mesela.sonra demin ne du$unuyordum lan ben diye du$undum, buldum ama sonunda.sunnet olmanin siyasi bir simge olup olmadigini du$unuyordum, hatirladim bir anda.sonra meclis tv’yi actim hemen, siki ta$agi di$arida gezen milletvekillerini aradi gozum, goremedim.ardindan cnn turk’u actim universitelere donsuz girer erkekleri gormek icin, yine goremedim.aha dedim bu sefer, kesin cumhurba$kani donu fora etti oyle kar$iladi konuk devlet ba$kanini dedim, actim tv yi bakindim $oyle bir, gayet kiyafetli gordum cumhurba$kanini.herhalde u$umu$tur, ko$kte salacaktir ne varsa uzerinde dedim, bekledim ama ko$kte de giyinikti, hayal kirikligina ugradigimi du$undum bi an.ksokoca cumhurba$kaninin pipisini gorecektik ne guzel diye du$undum, sonra da lan ben demin ne du$unuyordum diye du$undum

unutkanlik.

sonra sunnet olmanin siyasi simge olup olmadigini du$undugumu hatirladim, bu fikri ortaya atan ki$iye "bi sigigit cay demle" diyesim geldi bir anda futursuzca.o an anladim ki sunnet olmak siyasi bir simge degilmi$.

cok ya$ayayim ben.hemen cozume ula$iverdim.
el menzile beynel menzileteyn
kendi halinde bir onermedir..

cagrismadan edemiyorum..acaba nur serter’in onderliginde yeni ikna odalari tesekkul edecek mi?

edecekse icerigi ne olacak?
hangi unsurlar degerlendirilecek?

"..kur’an’da boyle birsey yok..neden kestirdin"

"..operasyonlar saglikli kosullarda gerceklesmiyor..sagliksiz yani..yazik degil mi?"

"..sorgusuz sualsiz yapilan bir tercih degil mi? hem sunnet dugununun gelirinden de nemalanamamissindir..kestirdiginle kaldin.."

"..bu haksizliga kokten bi cozum getirsen iyi olmaz mi?"
angelus
istemeden de olsa siyasilerin oyuncağı olduğumu şahsıma hatırlatmış olan haberdir. istemeden de olsa bir parçamın siyasilerin oyuncağı olduğunu şahsıma hatırlatmış olan bir haberdir. ha gerçi mutsuz muyum? değilim. zaten hoşlarına da gittiyse bu "oyuncak" tüm kullanım haklarını kendilerine devredebilirim. her hafta bi kişi dönüşümlü olarak oynayabilir kendisiyle. evet. bu da "yüce" bireylere naçizane bir hediyem olsun.
lordleon
anayasa mahkemesinin karara bağlaması ve kabul edilmesi ile, devlet dairelerinin hayalet dairelere dönmesini sağlayabilecek bir karar olabilir. fakat asıl sorun uygulamadadır. bunu kontrol edecek memurları neye göre istihdam edeceksiniz. sınavla mı? yoksa hemşerilerini mi bu göreve tayin decekler bir garip bilmecedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol