yildiray deniz barak

duracell
eskiden var olan "halk için halk’ın yanında son havadis" gazetesinin ismini, bu gazetenin isminin "son havadis" bilinmesinden ötürü bu ismi kullanarak; "halk’a ve hadiselere son havadis" gazetesini kurduğunu beyan ederek bu konuda bazı elemanlar alıp, gazetecilik faaliyetleri yaptığını öne süren kişi.

gazete, ekim ayının başında kurulduğu söylenmiş ve alınan muhabir, haber müdürü, reklam müdürü gibi kişilerle bir sözleşme (noter tasdiksiz) imzalanmıştır. bu protokoller incelendiğinde bazı muhabirler ile asgari ücretin de altında anlaşıldığı görülmüştür.

çalışanların maaşlarını alamaması üzerine, gazetenin deneme sayısının çıkacağı söylenilen tarih olan 24 aralık 2007 gününe kadar beklenilmiş bu da yetmemiş, gazetenin asıl sayısının çıkacağı söylenilen 1 ocak 2008 gününe değin de irtibat kesilmemiştir ancak nafile.

aslen beşparasız olduğu öğrenilen ve şizofreni olduğu sanılan buşahıs, halen daha 8 kişilik kandırılmış çalışan topluluğu ile (5 ocak’tan sonra alınan) aldatma işlemlerine devam etmektedir.

işi gazetecilik olan veya burada başka bir sebeple de olsa çalışma ihtimali bulunanlara (birinci ağızdan) tedbirler bildirilmiştir.

doğru yerde olduğunuzun alametleri;

- bir binanın en üst katındadır. mecidiyeköydeki bu işhanı, 2 oda, 1 mutfak, 1 lavabo, 1 wc ve 1 adet antreden oluşmaktadır.

- aslen gazetenin genel yayın yönetmeni olan sevil beylik orada bulunmamaktadır, size ileride geleceği söylenilenbilir, boşuna beklemeyin, gelmeyecektir.

- arada sırada size vatanseverliğiniz ile ilgili sorular gelebilir, bunların en populeri "bu vatan kimin?" sorusudur.

- her gün sinirli gibi davranan bir patronunuz vardır (başlıktaki şahıs).

- size bugünlük erzağı almanız, ve aybaşında paranızı maaşınızla birlikte geri alacağınız söylenebiir, o parayı da maaşı da beklemeyiniz

-içeride 4 adet kasası bulunmayan monitör 1 adet bilgisayar bulunmaktadır. o kasalardan 1 tanesini gelecektir, beklenmektedir. ötekileri çok beklersiniz

-bu şahıs sürekli mit üyesi olduğunu, çok şey bildiğini ve bildiklerinden ötürü öldürüleceğini size söyleyecektir. hatta bazı günler aşağıdan kurşun sıkıldığı da söylenecektir. boşuna aramayın, o boş kovanları bulamayacaksınız

- bazı bazı cevahir’e ortak olduğunu da duyuyorsanız, kaçmanın tam sırasıdır.

-duvarlardaki yazılara fazla aldanmayın, hepsi bu elemanın muhabirliği zamanında yaptığı kötü işçilikleri simgelemektedir. boşta kalan adamın kafayı sıyırarak şizofreni olduğu tahmin edilmektedir

- sürekli karşı daireden olanlar hakkında şikayet duyacaksınız

- ne olduğu tam anlamıyla bilinmemektedir. kürt olduğunu, zaza olduğunu sıklıkla duyacaksınızdır.

- size basın kartı çıokarılması için kimliğiniz istenirse ne kimliğinizi ne de kimlik bilgilerinizi kesinlikle vermeyiniz. keza adınıza olan kimliği başka birinin adına da görürseniz şaşırmanız yersizdir. (basın kimliği de en erken 18 ay sonra çıkması hukuken mümkündür)

-bunların tamamı vuku bulmuşsa, kaçmak için geç kalmışsınız demektir. hala kaçmamak için kararlıysanız, başarılar dileriz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol