veronicas

nukleerbasliklikiz
dinlenesi $arkılara sahip gruptur.

biyografileri;

1984 dogumlu lisa marie ve jessica louise origliasso adli ikiz kardeslerden olusan avusturalyali pop rock grubu the veronicas, ismini çizgi roman kitabi ‘veronica’dan esinlenerek koydu. genç yasta ajanslarin dikkatini çeken ikili, bu dönemde ‘lisa & jessica’ adi altinda üç tane albüm yayinladi. ayrica okuduklari okulda ‘oliver!’ adli müzikalde rol alan kardesler, 2001 senesinde de “cybergirls” adli televizyon dizisiyle ekrana yansidilar.

jessica’nin 18 yasinda gitar ile tanismasiyla ilk bestelerini bu dönemde yazan the veronicas, hazirladigi parça “baby it’s over” ile çevrelerindeki radyolarda yer almayi basardi. 2003 senesinde bell hughes music group’un baskani hayden bell ile tanisan ikili, bell’in destegiyle excalibur productions’la anlasmaya vardi. hazirladiklari demo kayitlarinda pop rock tarzinda bir sounda bürünen grup, kisa sürede kendisine bir prodüksiyon ekibi hazirladi. yazdiklari sarkilarin bazilarini baska sanatçilara devreden ikili, “all about us” adli parçayi da rus ikili t.a.t.u.’nun seslendirmesine izin verdi.

amerika’da warner/sire america ile anlasan the veronicas, 2005 senesinin sonuna dogru “the secret life of...” adli ilk albümünü piyasaya sürdü. albümün prodüksiyonunda billy steinberg, max martin, toby gab, don gilmore ve chantal kreviazuk gibi isimlerle çalisan grup, albümüyle avusturalya listelerinde 2 numaraya yerlesti. albümden “4ever”, “everything i’m not”, “when it all falls apart” ve “leave me alone” adli parçalar single olarak yayinlanirken, “4ever” single’i avusturalya listelerinde 2 numara oldu. grup, avusturalya awia ödülleri’ne 3 dalda aday gösterildi ve bu ödüllerden “en iyi pop çikisi” ödülüyle evine döndü.

2006 senesinde “the secret life of...” albümünü amerika’da yayinlayan the veronicas, albümle birlikte bir de dvd piyasaya sürdü. ayni sene “the veronicas: mtv.com live” adli ep’yi yalnizca internet üzerinden satisa sunan grup, bu ep’nin içerisine “stay” adli yeni bir parça ekledi. senenin sonunda “exposed... the secret life of the veronicas” adli albümle sevenlerine dvd’de ulastiran ikili, albümün içerisine canli performanslardan kayitlari ulastirdi.

en son 2007 senesinde internet üzerinden “we’re not gonna take it” adli parçayi yayinlayan the veronicas, ayni sene "hook me up" adini verdiği bir albüm yayinladi. albüme adini veren parçayi ilk single olarka yayimlayan grup, bu single’la listelerde 1 numaraya yerle$ti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol