hide extensions for known file types

independence
dosya uzantilarinin windows tarafindan gosterilmemesini saglayan salak ozellik.dosya uzantilarini goremeyin ki daha rahat virus yiyin.misal birisi size "ahayy_ciplak_fotolarim.jpg" diye bir klasor yolluyor ve siz buyuk bir abazan sevincle dosyayi kabul ediyorsunuz.oysa hide extensions for known file types ismindeki salak teknolojimiz sebebi ile uzantilari okuyamadiginiz icin siz bunu .jpeg formatinda siradan resim dosyasi oldugunu du$unuyorsunuz.

yava$.

unutma sen dosya uzantisini goremiyordun? e bu durumda "ahayy_ciplak_fotolarim.jpg" dosyasindaki .jpg de aslinda dosyanin esas ismine dahil olan bir $eydir, yani .jpg dosyanin resim oldugunu belirten bir uzanti degildir.

tahmin ediyorum ki "ahayy_ciplak_fotolarim.jpg.exe" dir dosyanin asil ismi ve makinenize yerle$ip makinenizin agzina sicmayi beklemektedir sabirsizlikla.

bu ozelligi klasor seceneklerinden iptal edebilirsiniz.araclar/ klasor secenekleri gibi bir yerlerden alakali satira gidin ve yanndaki tiki kaldirin.turkce i$letim sistemlerindeki ismi bilinen dosya türleri için uzantıları gizle $eklindedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol