saygı

0 /
alfi
çok bilinen tanımı dışında kanımca karşılık beklenmeden meydana gelebileceğinin göz ardı edilmemesi gereken çok çok önemli hissimiz.
afy10evciler
bırakın insana hayvanlara dahi saygı gösterilmesi gerekir.. hayvanlara saygısızlık eden hatta onlara tecavüz eden tanıdıklarım var.. ayıp ayıpp
tralier
toplumda bulunması gereken en önemli erdem.maalesef, günümüzün modern ve postmodern uygarlıklarında insanlarda nadir görünür.özellikle para hırsının gözlerini kör ettiği toplumda saygıdan eser kalmaz. basit bir ironidir ki, saygının en güzel örneğini en kötü koşullarda yaşayan toplumlar gösterir.
john maynard keynes
maalesef bazi insanlarda eksik oldugunu dusundugum,kisilerin ideolojilerine sahislarina hakaret hakkina sahip olduklarini dusunduklerini gordum.herkesi tektiplestirmek,benim gorusume sahip degilse saygi duymam mantigina sahipler.

voltaire ne kadar guzel soylemis;

dusuncelerine katilmayabilirim,ama onlari soyleme hakkini kanimin son damlasina kadar savunurum.
akhillius
birçok kişi saygım var dese de yalancının önde gideni olmaktan kurtulamazlar. misal canımı sıkana saygım var ama sadece susarak. ya insan doğru olur ya da yanlış. ötesi yoktur bunun. birisine gülerken ötekisini ezmez. tek doğruya hitap eder o da kendi saygısıdır.

kendine saygısını kaybeden insandan zaten karşılık olarak saygı beklenmez. sankim hayat onun etrafında dönmektedir. oysa bilmez ki hayat kendine dönmekte, dönerkende içinde kendi helak olmakta. çok zor değil sadece efendi! olacaksın. ılımlı yaklaşacaksın katı kuralların olsa bile. onlarda tavrını acı bir şekilde ortaya koyacaksın ama karşındakini de hiçe saymadan. sadece insan evladı olduğundan saygı duy ona da, ana evladım iyi desin.

garipsin sen dünya! değil de acayipim galiba ben demeli bazen. sorgulamak lazım kendin kendine. acaba hatalarım nerde ya da nerelerde. ama "yok ben ot geldim ot giderim" diyorsan o ayrı konu. eşeğe bile laf sölesen anırır.
mustaitbiradam
lazanya'nın yoksunu olduğu ve bu yoksunluktan dolayı uçurulmasına sebep olan değer.

bu mecrada yazarlar düşüncelerini saygı çerçevesinde paylaşabilir, entryler bu doğrultuda girilebilir. bu düşünce ve entryler klasik, klişe şeyler olsa bile. aksi halde bu değeri yok sayarsak herkes birbirine sallasın dursun, edepsizlik haddi aşsın. ne güzel.

ben de burada yine saygı çerçevesinde ilk entry goygoyunu aklıma her geldiği vakit devam ettireceğim. sıkıntısı olan toplar bavulunu.

sen de bir şey söylesene ekrem abi:
-herkes kendi klavyesiyle entry giriyor, hayırdır, senin bir sıkıntın mı var?
scalet
saygi kelimesi icin oncelikle karsimizdaki kisinin de her seyden once insan oldugunu bilip ona uygun davranmaktir. iyidir,kotudur,haklidir ya da haksizdir. bu sozlukte kufurden nemalanan o kadar cok yazar var ki, onlarin da arinmasi gerekir. kufur var, kufur var. alanen amacinda kullanan da var, ironi olarak kullanan da var. bu ayrimi iyi yapmak gerekir. sozun ozu saygi herseyin temelidir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol