is bankası nin atatürk lu reklamı

0 /
independence
ne zamandir yayinlaniyor bilmiyorum.i$ bankasi bir reklam filmi cekmi$ ve reklamin ba$rolunde haluk bilginer inanilmaz guzel bir makyajla mustafa kemal ataturk’e benzetilmi$.ulu onderi haluk bilginer’den ba$kasi canlandirsa muhtemelen olumune muhalefet yapardim, ancak i$in icerisinde haluk bilginer kadar kaliteli ve backgroundu saglam bir aktor olunca bana du$en sesimi kesip izlemek oldu.

yine de mustafa kemal ataturk’u ticari kaygilar amaci ile bir reklam filmine konu edilmesini hazmedemedim.
amazonta
haluk bilginer inanılmaz benzetilmiş atatürk’e. bir an gerçekten atatürk mü acaba diyor insan. haluk bilginer’e hayranlığımı kat kat arttırmış ve gözlerimi doldurmuş olan reklam.
tandt
çok dikkatli bakılmazsa oynayanın gerçekten atatürk olduğu sanılabilir o derece iyi makyaj yapılmıştır haluk bilginer’e. reklamda atatürk, gül yetiştirmek isteyen küçük bir çocuğa öğütlerde bulunmaktadır. reklam güzel olmuştur lakin işin içine ticari boyutları sokmazsak.
independence
izledikce tuyleri diken diken eden, sanirim gelmi$ gecmi$ en mukemmel reklam filmidir.insan izlerken kendisini oyle derin duygulara kaptiriyor ki, reklam filmindeki amacin aslinda daha fazla para kazanmak oldugunu bir an icin unutuyor.
sagopakajmerdinleyicisi
insana izlerken reklam izlediğini unutturan reklam...

ayrıca haluk bilginer’e yapılan makyaj da harikaydı... bir de onun o muhteşem sesi, haluk bilginer’i bir kez daha takdir etmeme sebep olmuştur...
alchoburn
makyaj ekibinin italya’dan getirilmiş. haluk bilginer’de uyum sağlayarak ve mimiklerini benzeterek çok büyük uyum sağlamış.

ifade ettikleri olsun, benzerlik olsun, kalite olsun; gerçekten dört dörtlük bir reklam çalışması durumunda. tam anlamıyla bomba gibi düştü ülkenin gündemine.

gene de .. o gözleri, bakışları...istedikleri makyajı yapsınlar, lensi taksınlar; yakalamak gerçekten çok zor.
greyfurt
milli duyguların alet edildiği ticari reklam zincirinin son halkasıdır.

peki ilerde biri içinde ata olan bir tuvalet kağıdı reklamı yada bikinili kızların cirit attığı bir dondurma reklamı çekerse ne olur? bu işin sınırı nedir?

ben böylesi köklü bir kurumdan bir atatürk filmine sponsor olmasını beklerdim. 10 kasım odaklı bir reklam kampanyasına değil.

reklamla ilgili bir kaç konuyada değinmekte fayda var. ben bu yaşıma geldim, hiç bu kadar mükemmel bir atatürk canlandırması izlemedim. herşey inanılmaz iyi olmuş. haluk abinin göbeği dışında süper bir fiziksel benzerlik sağlanmış. oyunculuğa gelince; bu rolün hakkını verecek karizmaya ve yeteneğe sahip dünyada 1 kişi olduğunu düşünüyordum. oda ed harris’dir. (kendisi geçmiş yıllardaki bir proje teklifine olumlu yaklaşmış ama ermeni lobisinin tehditleriyle projeden çekilmiştir-ben böyle hatırlıyorum). haluk bilginer’i gözden kaçırmışız. (dünyada türkiye’den daha ünlü neredeyse)
umarım birileri bu potansiyeli değerlendirirde şöyle ağzımıza layık bir ata filmi çekerler.
death and dance
aa senin eline diken batar mı?
batmaz mı çocuk..
senin elin kanar mı?
kanamaz mı çocuk..
peki sen atatürk degil misin?

işte atatürk nazarimizda o kadar yüce bir yerdeki bazen onun insan oldugunu unutuyoruz peki onu ne kadar yaşatiyoruz?
fofay
reklamcılığı geri plana atıp oratadaki iş bankası yerine kırmızı-beyaz gülü koyan inanılmaz bir makyajla haluk bilginer’i inanılmaz benzeten kısa ama anlamlı ve duygulandıran tanıtım.
fastjunkie
ticari micari bi amacı dışında çok daha güzel bi amacı olduğuna inandığım, sitem mesajları taşıyan çok güzel reklam.
gordon
makyaj icin italyadan ozel ekip getirtilen ve 4 er saatlik 4 seansta ancak bu derece benzeyen yuz elde edilen, tvdeki en sevdigim reklam. en azından ataturku hatırlamak istemeyenlere bile hatırlatan reklam
hallucinogen
-ülke gündemi nasıl uşavum son haftalarda ?
-ülke gündemini filan bilmem a.k ellerim kaşınıyor benim
-şimdi sen olsan ba şindi ba bah
-neyi ney lem söle de bilek
-ba şimdi ba çerçeve şöle atatürk ve bi çocuk ...diyo ki çocuğ atatürk e ’sen gülleri dutuyon eline diken batmaz mı daaa’
atatürk de diyor ki eheheheee batmaz olur mu çocuk
- bak hitabete bak valla gömçürürük biz bu reklamla vs.

şeklinde bir ön hazırlık aşamasindan sonra malum dil yannışlarıyla birlikte insanı yine fitil etmeyi başarmış bir türk reklamcılık mihenk taşı olarak yerini almış faideli bir eserdir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol