deprem makinesi

independence
sanirim soguk sava$ sirasinda rusya tarafindan yapilan makine.amaci suni depremler yaratarak olasi buyuk bir depremin enerjisini azaltarak etkilerini zararsiz bir hale getirmek.soguk sava$ bittikten sonra bu makine amerika tarafindan satin alindi.$u anda nerede oldugu bilinmiyor.
greyfurt
varlığı kabul edilmeyen ancak yalanlanmayanda makinedir. bence en çarpıcı ipucu bm’de 1950’li yıllarda imzalanan iklim bozucu yada deprem yaratıcı makinelerin kullanımının yasaklanmasına dair anlaşmadır.
(bkz: nikola tesla)
(bkz: tesla)
phoebues
nicola tesla nın icadıdır. ilk olarak bir binanın demir kirişine bağlamış binada sarsıntıya yol açan bu alet insan cebine girebilecek küçüklükteymiş, aletin sarsıntıya yol açtığı binada bulunan insanlar gerçek bir deprem hissine kapılmışlar polis itfaiye ne varsa seferber olmuş..

bu aletin çalışma prensibi çok kolay bu alet titreşim yaratıyor bildiğimiz bir piston sayesinde piston aşağı yukarı salınarak bir titreşim hareketi.

tesla bunu nerdeyse sürtünmesiz havalı bir pistonla yapmış..ben tesladan şunu beklerdim elektrik bobini kullanarak oluşturulacak manyetik alanla salınım hareketi yapan bir pistonla bu titreşim hareketini oluşturabilirdi adınada bu yakışırdı zaten neyse..
ama asıl önemli olay şudur ki titreşen deprem cihazı bağlandığı kirişte bir rezonans frekansı oluşturmuştur kirişte aynı frekansta titreşmeye başlamış ve ortaya bir sarsıntı çıkmıştır. bu cihazın çalışma prensibide budur.
insana çok basit geliyor titreşen bir piston nasıl deprem yaratacak! teslayı tanımasam yaptıkları icatları, gün açığına çıkartığı onca şeyi bilmesem bir hayalperest bilim adamından öte geçemeyeceğini düşünürdüm.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol