yolda yürüyen kızlara sarkan şerefsiz insan modeli

ali biberon
aynısın, varsa kız kardeşlerinin, yoksa annesinin başına gelmesini dilediğim insan modelleridir. hep model, hep model diyoruz ya, işte bu tip insanlar yüzünden insanları kategorileştiriyor ve modelliyoruz. suç bizde değil. bu tip insanlar olduğu sürece, ailemizde yaşayan bayan bireyler veya yolda yürüyen, hiç tanımadığımız, alakamız bile olmayan bayan bireyler rahat yürüyemiyecekler. peki, bana kaldı bu sorunu çözmek? tabii ki bu toplumun bir bireyi olarak, ya çözeceğim, ya çözeceksin ya da çözecekler. fakat çözecekler kısmı yıllardır " çözülemediği " için onlardan da böyle bir şey beklemiyorum.

sözlüklerde insan modelleme başlıkların çoğu faşist ve kafatasçı cümlelerle bittiği için, insan bu başlık altına ne yazacağını şaşırıyor.

kısacası, serserilerin, sözde delikanlıların, ağaların, yolda gereksiz yere tespih sallayanların, boş gezenlerin, iş arayacağına aylak aylak gezip, milletin annesine - kız kardeşine sarkan şerefsiz köpeklerin, bir araya toplanıp elektrikli işkenceden geçmesi ile hiçbir sorun kalmayacağını düşünmekteyim. çünkü bizim insanımız bu yazıyı okuyunca önce bize " kafatasçı " veya " faşist " der, fakat aynı olaylar başına gelince, bizim düşündüğümüzden daha fazlasının yapılması için can atar.

işte biz böyle bir toplumuz.
phaloe
bazen öyle yerinde laf ederler ki şap diye öpesiniz gelir. örnek içinse;
yyksşim : şişşt fıstık sen ne güzelsin öyle
kısa boylu kız:salak defol git
yyksşim:sadece annen seni sıcak suda mı yıkadı ondan mı kısasın diye sorcaktım kızma
kısa boylu kız:salak
yyksşim:az makyaj yap annesinin elbiselerini giymiş fazla boyalı kız çocuğu gibisin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol