müslüman ülkelerin acizligi

ederleziavela
müslüman ülkelerin, gerek ekonomik, gerek siyasal, gerek eğitim, gerek sanayi devrimini ve gerek uluslararası çıkarları iplememe sonucu aldığı hazin durum.

insan, ister istemez bu üzücü durumu sorgulamadan geri kalamıyor.

kudüs’ü almak için götünü yırtan papa ve haçlı ordusu ve bu seferlere direnen, püskürten eyyübiler ve selçuklu devleti geliyor akıllara.

bugün o kudüs için canlarınıfeda eden, kanlarını döken binlerce müslümanın başına bomba yağıyor.araplar taşaklarını sıvazlayıp haremlerini genişletiyorlar.toprağından çıkardığı petrolü ucuz yollu ihrac ediyorlar.avrupa desen bu duruma zaten dünden razı.türkiye boykot etmekten öteye gidemiyor.

nereden nereye diyor insan.

bu duruma sebep, sadece müslümanların sanayileşme devrimine ayak uyduramaması mı ?

vakt i zamanında osmanlı oldukça ileri bir imparatorluktu.gerek savaş taktikleri, gerek askeri stratejiler ve ekonomik acıdan güçlülüğü her daim avrupanın kat be kat üstünde idi.

maalesef basımıza ne geldiyse bu hosgoru dini yuzunden geldi diye dusunuyorum.

tanrının buyrukları, peygamberin hadisleri derken elin batı devletleri aldı basını yurudu tabi gelisimlerinin en buyuk nedeni sömürü,kan ve vahşettir.

afrika’yı ele alalım, yeraltı ve yer üstü zenginliklerini yağmalayan batılı emperyalistler amerika’yı işgal eden ingiltere,fransa,ispanya gibi emperyalist devletler oradaki ” aztek, maya ve inka ” medeniyetlerini yok edip, katliamlar yaparak altınlarını ele geçirip ,yer üstü zenginliklerini de batıya taşıdılar.ingiltere hindistanı işgal edip yaklaşık iki yüz yıl sömürürken ingiltere’deki halı ekonomisi canlansın diye hindistan’da el emegi ile halı yapan 40.000 hindistanlının eli kesilsin biz hala allah buyuktur muslumanın kılıcı keskindir geyigi ile kendimizi avutalım.

bir diger konu ise uyusturucunun dunya pazarı yine batılı devletlerin hakimiyeti altındadır.bugun musluman ulkelerde uyusturucu kullanımı artmıssa eger, bunun sebebi sadece para olmasa gerek zira turkiye’de bu duruma ornek teskil etmekte.

bangır bagır televızyonlarda seyrettıgımız uyusturucu satısı okullara kadar inmistir.elin oglu aba altından sopa gostersın ulkene uyusturucu sokarak, gencecık beyınlerı zehırliyerek bir milletin gelecegini karartmaktadır.

biz hala allah buyuktur muslumanın kılıcı keskindir demekle yetinelim.

hz muhammed’in karikatur olayı, filistine yagan bombalara tum dunya seyırcı kalırken, musluman ulkeler kınamaktan oteye gıtmemektedır.zaten ellerınden de bırsey gelmez sanırım zira aciz bir toplum haline geldigimiz buradan anlasılmaktadır.

ulan ortacag geliyor aklıma, bugun imrenerek baktıgımız batı uygarlıkları, kadınlara cadı olarak itham eder engizisyon mahkemelerinin hukmu ile diri diri yakarlardı.bu donemde islam ulkelerinde kurulan medreseler ilim, fen, edebiyat ve matematik konularında kendilerini inanılmaz gelıstırmıslerdır.

iste biz boyle kara cahil, gotunu yıkamayı bilmeyen ulkelerden daha aciziz.

zaten batılılar ronesans’ın temellerini musluman ulkelerden aldıkları ilim bilim ile atmadılar mı ?

21. yy da denyonun biri cıkmıs, mekkeyi bombalarız diyor.evet bunu yapabilecek gucteler ve emin olun turkiye yine boykot eder, araplar kınar, bir iki canlı bomba olayı ıle kalır, diger musluman ulkeler mudahil bile olmaz.

tabi bazı arkadaslar " biz adamın gotunden kan alırız " deselerde bu fanteziden ibarettir.

ne de olsa muslumanın kılıcı keskindir.

ama elin tomahawk’ları kadar degil.

(bkz: dikkat bu entry brukerizm icermemektedir)
emotionalparanoia
musluman ülkelerin acizliginden cok karşıt ülkelerin birliktelik olayları ve akıllılıkları ön planda tutulmalıdır.yoksa tarihte koskoca bir osmanlı devleti yatıyor.bunu dinle bağdaştırmak da sacma.
freagl dreams
"allah bize yardım eder" mantığıdır bu ve hep dedikleri gibi tarihte bir osmanlı yatar uzanmış ege’den basra’ya ki sadece yatar .. bir rivayet vardır tüfek icat olduğunda padişahın bunu yasakladığına dair bilime aç dünya toplumlarına nazaran bilime kapalı müslüman toplumlar işte her şeyin başlangıcı buradan başlıyor. kapalı toplum olmak. bizler bilime düşman ataların soyundanız evliya çelebiyi mısıra süren galatandan uçuşu yine sürgünlerde paralayan padişahların olduğu osmanlı soyundan. birde tüm dinler bizim topraklara geldi mantığı vardır kidadından yenmez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol