elindeki tespihle yolun delikanlısi kesilen tip

ali biberon
yürüdüğümüz kaldırımlarda, indiğimiz yerlerde, geçtiğimiz yollarda, dolaştığımız mekânlarda görebileceğimiz bir tiptir, bir şerefsizdir. elindeki tespihi öyle bir gösterir ki bu şerefsiz tipler, yolun delikanlısı kesilmekle birlikte, karşısındakine çarpma hakkına, omuz atma şansına da sahiptir. peki, kim veriyor bunlara bu şansı?

güvendikleri kişiler mi?
öz güvenleri mi?
yoksa tespihleri mi?

her ne olursa olsun, sen, benim yolumda, eğer ben düzgün yürüdüğüm halde, bana kasten omuz atıyor, yolumu kesiyor, tespihi tehdit eder gibi gözüme doğru tutuyorsan, senin yedi sülalenle aniden akraba olma şansım vardır. bu tarz insanlar gerek aileleri, gerek ikili ve grup halinde dolaşan arkadaşları rahatsız ederler. aynı zamanda tahlilini yaptığımız insan, göründükten sonra insan beynine kazınır ve bir daha hiç çıkmaz.

gelelim en önemli konuya. hangi dilden hangi ırktan olursan ol, yani kim olursan ol, yürüdüğümüz yollarda kimse kimseye artistlik taslayamaz. az önce annesine kızdı diye, yollarda sinirli sinirli yürüyüp başkalarına çarpma hakkını kendinde bulamaz. ben soruyorum şimdi sizlere? böyle bir insanla karşılaştığınız zaman tepkiniz korkup kaçmak mı olur? yoksa " bir dakika birader " deyip orda durmak mı? şimdi bunun cevabını 50 yaş üstünden almaya kalkarsak " hiç kavga çıkartmadan doğru yoluna bak " yanıtını alacağız. böyle durumlarda insan erkekliğinden de utanıyor, bir an ölüm korkusu basıyor etrafı. ya bıçak çekerse, ya silah varsa gibisinden? . aslında hiçbir şey yapmadan, doğru yoluna ilerlemek, kimseye sataşmamak en mantıklısı. fakat ben, ellerinde ağa gibi tespih sallayan köşe başı serserilerinin yolda yürürken hal ve hareketlerine dikkat etmezlerse, nezarethanede öldüresiye dövülmesini istiyorum. yani caydırıcı bir şeyler istiyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol