arkadaşın camdan atlasa sen de atlar mısın

scapegoat
kli$e bir anne ve öğretmen cümlesidir.

klasik öğretmen cümlesi olarak "arkada$ın camdan atlasa sen de atlar mısın?" ;

ders sırasında öğrenciler konu$maya ba$lamı$tır, öğretmenin canına tak eder ve birine patlar: " ne oluyor evladım? söyleyin de biz de bilelim" der. öğrencinin kar$ılığı: "hocam arkada$ım bir $ey istemi$ti de onu veriyodum" ya da ba$ka bir kompozisyon içinde kullanmak gerekirse, bir suç i$lenmi$tir, yakalanılmı$tır , akıllı öğrencimiz suçu diğerine atmak istemi$tir ve öğretmen burada o enfes soru cümlesini yüzümüze adeta çarpar: "arkada$ın camdan atlasa sen de atlar mısın?" bu noktada 2 seçenek vardır; ya adam gibi "lafımı yedim" diyip susarsın ya da piçliğe vurup "evet" dersin, öğretmenin içinde bir ukde kalmasını sağlayıp dayağı yersin.
bir de bunun genel kültürü gerçekten çok yüksek öğretmenler tarafından kullanılan versiyonları vardır; "arkada$ın boğaz köprüsünden atlasa sen de atlar mısın?" / "arkada$ın eyfel kulesinden atlasa sen de atlar mısın?" / "arkada$ın büyük piramidi içine alsa sen de alır mısın?" gibi.



klasik anne cümlesi olarak "arkada$ın camdan atlasa sen de atlar mısın?" ;

bir halt yenmi$tir, suç arkada$a atılır, "o yaptı ben de yaptım" denir ve burada yine o enfes soru cümlesi bize yöneltilir: "arkada$ın camdan atlasa sen de atlar mısın?" burada da 2 seçenek vardır; ya piçliğe vurulur dayak yenir, ardından uzun süren nasihat faslı ba$lar ya da susulur " cevap ver bana " lafı anneden i$itilir, hafif bir kaç $aplak yenir, nasihat faslı ba$lar.
nerobianco
göbek bağı bir kesilmiş gibi davranan arkada$ kesimine gönderme cümlesi.genelde anne temeline dayanılan bünyeden çıkar .çocukken hepimiz ya$amı$ızdır duymu$uzdur.aksini idda eden çocukluğunu tam ya$amamı$ bireye tekabül eder.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol